Kraait de arend vanavond victorie?

Harald Berings
| 0 reacties
Kraait de arend vanavond victorie?
Foto: © SC

Gisterenavond kon u al meemaken hoe Olympique Lyon op dramatische wijze ten onder ging in een kolkend San Siro, en hoe het sprookje van Villarreal in de Champions League verder bleef leven, ten koste van Inter. Vanavond staan er opnieuw twee topduels geprogrammeerd. Benfica en Arsenal krijgen vanavond een laatste kans om hun matig seizoen toch nog wat glans te geven.

JUVENIELE GUNNERS TEGEN ONGEWAPEND JUVENTUS

In de heenmatch op Highbury zorgden uitblinkers Thierry Henry en Cesc Fabregas voor een legendarische avond, door het anders zó uitgekookt Juventus compleet met verstomming te slaan. Een hele wedstrijd lang raakten spitsen Zlatan Ibrahimovic en David Trezeguet amper een bal goed, en Arsenal-doelman Jens Lehmann had bitter weinig moeite om de nul te houden.

Dankzij een verdiende 2-0 overwinning start het jonge Arsenal, dat voornamelijk bestaat uit twintigers, vanavond met een comfortabele voorsprong in het Stadio Delle Alpi. Dat de Gunners wellicht wel Fabregas moeten missen, wordt ruimschoots gecompenseerd door de afwezigheid van Cameronesi, Zebina, Vieira aan Turijnse zijde: zij moeten geschorst toekijken. Een laatste ultieme test wees uit dat Alessandro Del Piero niet speelklaar raakt voor het levensbelangrijke duel. Il Capitano ondervindt nog teveel last aan de dij. De creativiteit zal bij de Bianconeri moeten komen van Pavel Nedved. De Tsjech moest door een blessure nog passen voor de heenwedstrijd.

KRAAIT DE AREND VANAVOND VICTORIE?

Een prachtig fenomeen bij thuiswedstrijden van Benfica Lissabon is altijd weer de reusachtige adelaar, die voor aanvang van de match de overtocht maakt van de ene Curva naar de andere, en vervolgens op de middenstip landt. Even spectaculair werd ook de heenwedstrijd tussen Benfica en Barcelona. De Azulgrañas kregen de beste kansen, maar een al even gekke als onzekere doelman Moretti wist toch zijn netten schoon te houden. Vooral Mark van Bommel had meermaals de kans om het af te maken, maar de Nederlander liet het liggen.

Hierdoor moet Barça vanavond in het eigen imposante Nou Camp aan de bak. Scoren is de boodschap, en dan liefst zonder zelf een tegendoelpunt te slikken. Bij een Portugese goal zou het wel eens erg lastig kunnen worden voor de thuisclub, al bewees AC Milan gisteren dat ook dit geen Mission Impossible is. Bij Benfica is sluipschutter Nuno Gomes de grootste afwezige, maar ook Barcelona bleef niet gespaard van blessureleed: goudhaantje en revelatie Lionel Messi zit vanavond net als Thiago Motta in de tribune, menig voetballiefhebber ten spijt. Opvallend: met Pedro Simão en de Braziliaan Geovanni staan er vanavond bij Benfica twee spelers op het veld die ooit nog het mooie weer maakten in Nou Camp. Al sloeg dat snel om in onweer, wanneer ze te min werden bevonden en verkocht werden aan de Portugese club. Zij zullen ongetwijfeld uit zijn op sportieve wraak: spanning verzekerd dus vanavond!

De terugwedstrijd tussen Barcelona en Benfica is live te volgen op Sporza, vanaf 20:30. Studiogasten bij Carl Huybrechts zijn vanavond Aad de Mos, en Feyenoord-coach Erwin Koeman.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties