ZW Vlaanderen - Vlimmeren 2 - 1

Guillaume Belaey
ZW Vlaanderen - Vlimmeren  2 - 1

Op de laatste speeldag naar Harelbeke tegen Zuid-West - dat met een overwinning nog in aanmerking kwam voor de derde plaats - was geen cadeau om het competitieseizoen met puntengewin af te sluiten.

De gehavende bezoeksters moesten tijdens de opwarming ook nog het verlies incasseren van Kim Van Boxel met een lichte verrekking. Toch begon Vlimmeren niet slecht aan de partij. Tijdens het eerste half uur hield het gemakkelijk gelijke tred met de thuisploeg. En niemand keek verwonderd op toen Stephanie Cooymans na 10' met het hoofd uit corner scoorde. 1-0. Vlimmeren ving Zuid-West gemakkelijk op, toch kwam de gelijkmaker er nog voor de rust. Door het centrum van de verdediging werd de snelle Seynaeve op Van Troy afgestuurd. Seynaeve besloot tegen de paal ... velen waren verrast toen de bal op de strafschopstip belandde. Op de glibberige grasmat was Van Troy doorgeschoven en raakte hiermee Seynaeve ... Geel en strafschop. Ingrid De Rijcke achter de bal en hoog in doel. 1-1. Meteen ruststand.

In de tweede helft kwam de thuisploeg iets gretiger uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een verwittiging toen een bal in het zijnet werd geplaatst. Maar ook aan de overkant dreiging, Van Den Vonder knalde naast en Stephanie Hairemans plaatste - in haar maidenmatch - de bal voorlangs. Met nog een dikke 10 minuten te gaan kwam de thuisploeg op voorsprong. Van Troy werkte een hoekschop met de vuisten weg ... jammer genoeg belandde de bal bij de tegenstrever in de voet ... de bal werd terug voor doel gebracht en aan de tweede paal ingekopt. Vlimmeren probeerde nog wel, maar kon geen uitgespeelde kans meer creëren. Eindstand 2-1.

Een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden, maar het mocht weer niet zijn. Zuid-West gaat met deze overwinning over Tienen en Standard - die in een onderling duel gelijk speelden - en eindigt zo op een mooie derde plaats. Vlimmeren maakte weer progressie tegenover vorig seizoen en eindigt als "kampioen" van de rechterkolom.

Vlimmeren: Romy Van Troy, Sandra Janssens (46' Stephanie Hairemans), Tinne Monsieurs, Ann Stoffels, Hilde Clessens, Stephanie Cooymans, Elke Somers, Annelies Cornelissens, Nathalie Stessens, Evelien Stoffens.

Overige wisselspeelsters:  Annelien Van Raak, Kim Van Boxel.

Oefenmeesters: Jan Buylinckx, Willy Verhoeven.

Doelpunten: 10' Stephanie Cooymans 0-1, ? Ingrid De Rijcke 1-1, 77' 1-2 ?