De strijd om eerste klasse

Joeri De Ren
| 0 reacties
De strijd om eerste klasse
Foto: © SC

Antwerp en KVSK United treffen elkaar dit weekend in wat weeral een heuse topper belooft te worden.  Beide ploegen hebben maar één opdracht en die is winnen.  Voor Antwerp betekent winst dat de ploeg in de running blijft voor de derde periode.  Voor KVSK United betekent winst dat de titel in zicht blijft. 
 
KVSK telt nog steeds drie punten achterstand op Bergen en met nog maar 4 wedstrijden te gaan kan elke misstap fataal zijn.  Deze week legde 'Lommel' klacht neer tegen de dubieuze beslissing van de KBVB om de punten van de club na vereffening niet in mindering te brengen in het klassement.  Indien ze hun gelijk halen dan staan ze nu reeds een punt voor op RAEC Mons.  
 
De Limburgers verloren op de Bosuil met 5-0 in de heenronde en liepen er hun grootste nederlaag van het seizoen op.  Het werd de eerste nederlaag na 42 wedstrijden op rij zonder verlies...  Voor Marcos Pereira en zeker Govert Boyen werd het een onaangenaam weerzien met de Bosuil als ex-speler.  Dit weekend hopen ze beiden op eerherstel. 
 
Antwerp likt nog steeds zijn wonden na de verloren wedstrijd van voige week.  In Leuven moest Antwerp nog bekennen dat het eigenlijk gelukkig mocht zijn met een punt daar er niet meer inzat, maar de nederlaag tegen Waasland had echt een wrange nasmaak.  Antwerp domineerde de ganse partij, kreeg een hele resem kansen en nog meer hoekschoppen... maar kwam niet tot scoren.  Waasland kroop met elf man achter de bal en beging fout na fout en de arbitrage zat ook niet mee, maar Regi Van Acker gaf toe dat :  â€œWe moeten de hand in eigen boezem steken.  Wie de kansen niet benut en vergeet te scoren moet zichzelf voor het hoofd slaan". 
 
Er werden allerlei verklaringen gezocht.  Uiteraard zat het 'catenaccio' van Waasland er voor iets tussen, maar ook de jeugdige onervarendheid van de Antwerpse groep kwam weer ter sprake : "Mijn jongens hebben nog niet die ervaring om kalm te blijven.  Je ziet dan dat sommigen nerveus worden en dat naderen te lang met de bal beginnen te lopen.  Ze willen het dan individueel forceren."  Deze factor kan tegen een tegenstander als KVSK een nadeel zijn.  Al is Van Acker optimistisch. 
 
Hij vond de verplaatsing naar OHL de zwaarste van deze derde periode.  "De partij tegen KVSK is ook geen geschenk, maar zou Antwerp meer moeten liggen.  Beide ploegen spelen op een gelijkaardige manier en dus kan de wedstrijd alle richtingen uit."  Het Antwerp van de tweede ronde is ook in punten gewaagd aan  KVSK.  Antwerp blijft ervoor gaan.  Zowel Regi Van Acker als Cedric Tomsin bevestigden dit na de wedstrijd.  Tomsin zei :”We blijven ervoor gaan.  Vorig seizoen heeft reeds bewezen dat alles kan, tot op de laatste speeldag.”. 
 
Antwerp moet al zeker Tomsin missen voor deze wedstrijd wegens schorsing en voor Fangzhuo Dong is het de laatste wedstrijd voordat zijn driedaagse schorsing ingaat. Als Dong nog topschutter wil worden, dan zal hij serieus moeten uithalen in de wedstrijd op Lommel. 
 
Lommel zelf kan beschikken over een voltallige en volledig fitte kern.  De laatste weken is de ploeg terug op kruissnelheid gekomen.  Ze beschikken met Marcos Pereira en Philip Haagdoren over een aartsgevaarlijke voorlinie.  De spitsen 'op leeftijd' worden bijgestaan door Mirek Waligora, nog zo’n oudgediende van het Lommelse voetbal.  Vandaag werd bovendien bekend dat Haagdoren er nog een jaartje bij doet en dat Pereira nog voor 2 tot 3 jaar zal bijtekenen.
Verder kunnen ze ook nog rekenen op een stevig middenveld met spelers als Harm Luyten, Wouter Scheelen en Peter Mbemba.  Achteraan zijn er dan weer andere sterkhouders zoals Jo Geerinckx, Vincent Euvrard, Frank Machiels en Christophe Delande.  KVSK is een vrij oude ploeg (leeftijdsgewijs), maar een team opgebouwd met routiniers.  Deze ervaring kan wel eens de doorslag geven zaterdag, al blijft Antwerp in deze terugronde een ijzersterk team met veel individueel talent. 

Vorige week verpletterde KVSK met veel gemak Dessel op verplaatsing.  Ze walsten in de eerste helft over de tegenstanders en plaatsten binnen het half uur reeds de 0-3 eindstand op de borden.  Na een moeilijke winterperiode lijkt de Lommelse machine terug behoorlijk op gang gekomen.  Het belooft zaterdag dan ook een boeiende wedstrijd te worden. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties