Sigurd Rushfeldt keert terug naar Noorwegen

viki meeuwis
| 0 reacties
Sigurd Rushfeldt keert terug naar Noorwegen
Foto: © SC

    
Sigurd Rushfeldt keert deze zomer terug naar zijn oude club, het Noorse Tromsø. Het nieuws werd gisterenmiddag op een persconferentie bekendgemaakt. Rushfeldt tekende een contract tot einde van het seizoen 2008 en zal met het nummer 10 spelen. 
Na bijna tien jaar keert hij dus terug op het oude nest. “Ik heb mijn hart gevolgd en het is Tromsø geworden. Ik had al langer zin om terug naar de club te keren”, aldus Rushfeldt, die de persconferentie in Tromsø volgde via web-tv vanuit Oostenrijk.

De 33-jarige spits speelde de afgelopen vijf seizoenen bij Austria Wien waar hij einde contract was. Daarvoor was hij actief bij Rosenborg en Santander. Interesse vanuit Noorwegen was er overigens genoeg voor de spits. Zo zouden onder meer Rosenborg, Vålerenga, Lyn en Brann geïnformeerd hebben naar de looneisen van Rushfeldt. Sportief Directeur van Tromsø, Steinar Nilsen, beklemtoonde enkele weken geleden nog dat hij niet zou meedingen indien de grote clubs met torenhoge bedragen zouden beginnen schermen. Tegelijkertijd verklaarde hij dat hij er gerust in was dat de spits zou kiezen voor de club waarmee hij in 1996 de Beker van Noorwegen binnenhaalde.

Rushfeldt zal inzetbaar zijn vanaf 3 juli en zal zo de terugronde in de Noorse competitie kunnen aanvatten.
Ondanks zijn leeftijd zit hij nog steeds boordeval ambitie, onder andere de Royal League en de UEFA Cup staan op zijn verlanglijstje. Tromsø wipte dit seizoen Galatasaray uit de UEFA en deed het goed in de groepsfase waar het onder andere tegen Rode Ster Belgrado en AS Roma uitkwam. “Tromsø deed het goed tot nu toe en ik geloof dat het potentieel heeft. We zijn geen favoriet voor de landstitel maar ik geloof wel dat deelname aan de Royal League en de UEFA cup mogelijk moet zijn”, aldus Rushfeldt.

Foto: Scanpix
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties