Analyse Brazilianen strijden om titel beste doelschutter

Eddy Leysen
| 0 reacties
Brazilianen strijden om titel beste doelschutter
Foto: © SC

In de hoogste klasse van het zaalvoetbal is intussen bekend wie degradeert en wie zal strijden in de play-offs voor de titel. Een duel dat nog wel open is, is de strijd om de titel van beste schutter. Hoogst waarschijnlijk zal dit gaan tussen twee Brazilianen.

Het is niet verwonderlijk dat de beste schutters van de competitie bij de betere clubs aan de slag zijn. Zowel de Braziliaan Alex Almeida Martins van regerend kampioen Action 21 Charleroi, kortweg Alex, als zijn landgenoot bij Morlanwelz, Roberto Bezerra do Carmo, beter bekend als Bezerra, scoorden dit seizoen al 41 keer. Verwacht wordt dat één van hen de topscorer zal worden.

Een ander duo volgt al op zes eenheden, want naast Karim Bachar van Forcom Antwerpen scoorde ook Karim Chaibai, uitkomend bij Châtelet, 35 keer. Dat is één keer meer dan Samir El Haoual van Cobra Primus Hasselt. Dit drietal zal wellicht uitmaken wie de best scorende voetballer in 's lands hoogste zaalvoetbalcompetitie is. André Luiz De Oliveira Vanderlei van Châtelet zette de netten 33 keer bol en ook Francisco Cordeira Chico Paulista van Charleroi bereikte afgelopen weekend net de kaap van de dertig doelpunten. Zoals de namen van laatstgenoemden doen vermoeden zijn beide spelers Brazilianen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties