Kennen we dit weekend de kampioen?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Kennen we dit weekend de kampioen?
Foto: © SC

Op de voorlaatste speeldag van dit kalenderjaar kan de kampioen gekend zijn. Anderlecht moet daarvoor wel winnen bij AA Gent, de ploeg van de terugronde. Bovendien mag Standard niet winnen bij Roeselare. Club Brugge moet op bezoek bij Germinal Beerschot. Bij winst lijkt de derde plaats een zekerheid en mag het misschien nog dromen van plaats twee. Genk moet nu voluit voor de vierde stek gaan. Daarvoor moeten de drie punten absoluut thuis gehouden worden tegen degradatiekandidaat Beveren. Ook onderin kunnen er dit weekend beslissingen vallen. La Louvière neemt het, in de match van de laatste kans, op tegen Charleroi. Lierse gaat dan weer op bezoek bij Brussels. Ook Cercle heeft een overwinning nodig om de eindronde te vermijden. Moeskroen en Sint-Truiden nemen het tegen elkaar op, maar beide ploegen lijken al gered. Voor Moeskroen kan de licentie evenwel nog roet in het eten strooien. Tenslotte bekampen ook Zulte Waregem en Westerlo elkaar.
 
In het Ottenstadion staat Anderlecht voor een zware wedstrijd. Winst betekent dat de titel ze bijna niet meer kan ontsnappen. Gent kan bij een overwinning dan weer aanspraak maken op de derde plaats. De zenuwen zullen dan ook logischerwijze strak gespannen staan. Deze week vochten voorzitters De Witte en Vanden Stock een verbale oorlog uit in de pers. Mbark Boussoufa, de sterkhouder dit seizoen bij de Oost-Vlamingen, werd de laatste weken meermaals in verband gebracht met Anderlecht. Paars-wit liet er bovendien geen twijfel over bestaan dat de kleine Nederlander welkom zou zijn. Voor deze wedstrijd geraakt Boussoufa allicht niet fit. Ook Beausejour en Nfor zijn uitgeschakeld. Laybutt lijkt wel fit te raken. Bij de bezoekers zijn Proto, Kompany, Juhasz en Iachtchouk niet fit. Waarschijnlijk krijgt Pujol de voorkeur op Frutos.
 
Standard brengt een bezoek aan Roeselare, dat een goede thuisreputatie heeft opgebouwd. Hoewel de West-Vlamingen niks meer te winnen hebben dit seizoen zullen ze niet gemotiveerd moeten worden voor de laatste thuismatch van dit seizoen. Voor Standard staat er nog heel veel op het spel. Puntenverlies betekent dat het de titel definitief moet vergeten. Bovendien kunnen ook de achtervolgers naderen. Bij de thuisploeg zijn doelman Sierens, topschutter Eloi en Vlaeminck out. Aanvoerder Vanderbiest zit een schorsingsdag uit. De Rouches moeten het doen zonder de geschorsten Conceiçao, Costa en Deflandre. De Camargo is ook nog uitgeschakeld, terwijl Rapaic twijfelachtig is. Onyewu keert wel terug in de ploeg.
 
Germinal Beerschot ontvangt op het Kiel Club Brugge. De Antwerpenaren klommen in de terugronde op uit de kelder van het klassement. Club wint best om plaats drie veilig te stellen. Bovendien kan het, mits puntenverlies van Standard, nog dromen van plaats twee. GBe doet het zonder Prince, Rachid en De Wree. Lolo zit een schorsingsdag uit. Milenkovic zit dit seizoen niet meer bij de selectie. Club mist zondag Lange, Valgaeren, Clement en Dufer. De Cock moet geschorst toekijken. Mogelijk start ook Verheyen op de bank.
 
Racing Genk neemt het in het Fenixstadion op tegen Beveren. Indien de Limburgers de drie punten thuishouden kunnen ze profiteren van eventueel puntenverlies van AA Gent. Genk telt voorlopig drie punten minder. Ook voor Beveren zijn de punten levensbelangrijk. Het staat zestiende, maar Lierse volgt op slechts één punt. Bij de thuisploeg zijn Bolat, Haroun, Peeters, Stojanovic, Vandooren, Verdonck en Wamfor geblesseerd. Daerden komt dan weer terug uit schorsing. Beveren moet de geblesseerde Arunina missen. Junior is bovendien geschorst.
 
Zulte Waregem en Westerlo spelen in het Regenboogstadion tegen elkaar. Beide ploegen kenden een terugval. Ze staan respectievelijk zesde en tiende in het klassement. Zulte Waregem concentreert zich vooral op de bekerfinale. Westerlo draait al de hele terugronde, sinds het vertrek van Coelho, vierkant. Bij Essevee zijn aanvallers Salou en Breleur er niet bij. Verschuere is geschorst. Westerlo moet een pak spelers missen. Ntuka, De Wilde, Beloufa, Verheyen, Vanarwegen, Wagemakers, Utaka, Sarki en Owoeri liggen in de lappenmand. Evens komt wel terug uit schorsing.
 
Ook Brussels en Lierse bekampen elkaar. De thuisploeg draait een redelijk seizoen, met een twaalfde plaats als logisch gevolg. Lierse kende een dramatische heenronde. In de terugronde herstelden de Pallieters zich enigszins. Toch staat geel-zwart nog steeds op de voorlaatste plaats, met een achterstand van één punt op Beveren. Brussels kan niet rekenen op Theunis, Clement, Dudas, Colpaert en Espartero. Verdediger Kargbo zit een schorsingsdag uit. Bij Lierse zijn Nunes en Tohoua out. Dreesen komt terug in de kern.
 
Moeskroen en Sint-Truiden zijn mathematisch nog niet gered. Toch kan hen nog weinig overkomen. Beiden tellen ze vijf punten meer dan Lierse. Bij de Henegouwers zijn Oussalah, Grimaldi, Charlet, Luzi en Hatchi er niet bij wegens blessure. Zewlakow is nog twijfelachtig. Besengez zit een schorsingsdag uit. De bezoekers kunnen op iedereen rekenen. Sishuba en Van Hoyweghen komen terug na schorsing.
 
Cercle Brugge houdt best de drie punten thuis tegen Lokeren. Het telt voorlopig drie punten meer dan Lierse en twee meer dan Beveren. Lokeren speelt een vrij goed seizoen en staat zevende. Bij groen-zwart zijn Masureel en Milosevic geschorst. Viane is nog steeds geblesseerd. Lokeren kan niet rekenen op Bouabe, Doba, Gretarsson, Jukic, Milojevic, Madi, Van Handenhoven en Vukomanovic.
 
La Louvière tenslotte neemt het op tegen Charleroi. Indien de Wolven verliezen zijn ze zeker van de degradatie. De redding lijkt een verloren zaak. Charleroi staat voorlopig negende en speelt dus zonder enige druk. De thuisploeg moet enkel Pinelli missen, die geblesseerd is. De bezoekers treden aan zonder Kraouche en Chabaud.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties