Slotoffensief levert enkel punt op, degradatie onafwendbaar

Eddy Leysen
| 0 reacties
Slotoffensief levert enkel punt op, degradatie onafwendbaar
Foto: © SC

In zijn laatste thuiswedstrijd behaalde Lichtaart in extremis nog een punt, maar degradeert toch naar eerste provinciale. Hoogstraten speelde gelijk op het veld van Bree en Lichtaart wordt zo veertiende met evenveel punten maar degradeert toch, op basis van gewonnen wedstrijden.

Lyra schoot sterk uit de startblokken en toen VRT-journalist Filip Joos Kurt Weuts de openingstreffer op een schoteltje aanbood, miste deze nogal onbesuisd. Lichtaart deed goed mee en een hoekschop werd door Filip Pelckmans op doelman Mertens besloten. Aan de overzijde besloot Sven Pelckmans eerst naast met het hoofd en wat later op een attente doelman Van Hove. Uit de daaropvolgende hoekschop kroop thuisverdediger Goetschalckx te hoog op de rug van bezoeker Ory en scheidsrechter Brinckman legde de bal onherroepelijk op de stip. Sven Pelckmans bleef kalm en stuurde Van Hove naar de verkeerde hoek. Lichtaart reageerde door een vrijschop van Vos die net naast ging en Cespedes kwam net te kort op een pass van Vanruysseveldt. Weuts mocht al dan niet in buitenspel doorgaan en kwam alleen voor Van Hove. Kurt Weuts miste deze keer niet, 0-2. Meteen een koude douche voor de thuisploeg, dat wel dreigde maar zonder veel overtuiging. Pogingen van Subakty, Cespedes en tot twee keer toe Filip Pelckmans geraakten niet voorbij doelman Tom Mertens, die een dijk van een wedstrijd keepte. Filip Pelckmans trapte een aangeven van Joos nog over maar de ruststand bleef 0-2.

In de openingsfase van de tweede helft voorkwam Danny Van Hove een afstraffing door een schot van Weuts, wederom op aangeven van een bedrijvige Filip Joos, uit zijn doel te ranselen. Dit was meteen het sein voor Lichtaart om op zoek te gaan naar meer. En na een kwartier had Guy Franken succes. Eerst stuitte hij nog op Mertens, de herneming kwam via Vanruysseveldt en Cespedes opnieuw bij de oudste van de Franken-broers en de aansluiting was een feit.

De hoop laaide weer op en Lichtaart domineerde vanaf dan de partij. Subakty besloot overhaast hoog over en een wandeling van Van Heertum in de zestien leverde niet de gelijkmaker op. Ook niet toen Guy Franken alleen op doelman Mertens afging en een schicht afvuurde, maar de Lyra-goalie gaf geen krimp. Even voor affluiten kwam er dan toch de gelijkmaker. Goetschalckx bediende alweer Guy Franken en met een vluchtschot bezorgde hij Lichtaart de gelijkmaker. De laatste kans was voor Lyra maar Joos trapte de vrije trap in de handen van Van Hove. Het vermelden van de resultaten van de andere wedstrijden uit de reeks dompelde de thuisploeg in een diepe rouw.

Doelpunten: 13' Pelckmans (0-1, strafschop), 20' Weuts (0-2), 60' Guy Franken (1-2), 87' Guy Franken (2-2)

Lichtaart: Van Hove, Ooms, Vos, Van Heertum (80' Lievens), Franken (5' Cespedes), Vanneste, Guy Franken, Goetschalckx, Vanruysseveldt, Subakty (70' Bosch), Pelckmans.

Lyra: Mertens, Lenaerts, Muyshondt, Joos, Vets (65' Broothaers), Rits (80' Meeuwis), Pelckmans (77' De Busser), Michiels, Bouwens, Ory, Weuts.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties