VT4 maakt WK-programmatie bekend

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
VT4 maakt WK-programmatie bekend
Foto: © SC

In maart 1995 bracht VT4, toen nog geen twee maanden oud, de eerste keer voetbal op TV. Vanuit Sevilla en met commentaar van de legendarische Rik De Saedeleer zond VT4 de kwalificatie-wedstrijd Spanje-België uit, een kwalificatie-interland in de voorronde van het EK ’96. Er zouden nog voetbal-thrillers volgen, zoals de barragewedstrijd Ierland-België, die de Rode Duivels in staat zou stellen om naar het WK in Frankrijk te trekken. En het bleef goed gaan, want wedstrijden op VT4 resulteerden steevast in ofwel een kwalificatie ofwel een overwinning. De Belgische clubs sliepen trouwens een pak geruster als ze vernamen dat VT4 de uitzendrechten van de wedstrijd verworven had.

VT4 was in de tweede helft van de jaren negentig de eerste zender die actief op zoek ging naar spectaculaire buitenlandse competities. Drie seizoenen lang bracht VT4 wekelijks het programma ‘Premier League’, een fascinerende uitzending met een samenvatting van alle topmatchen uit de Engelse competitie, aangevuld met originele, eigen reportages. En als toetje aan het eind van elk seizoen de Cup Final, de meest tot de verbeelding sprekende bekerfinale ter wereld.

VT4 heeft dan ook nooit stilgezeten op gebied van voetbalverslaggeving. De jongste jaren brengt VT4 vooral de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League en de uitwedstrijden van de Belgische ploegen in de Uefa Cup. VT4 bracht bovendien als eerste LIVE verslag uit van de Confederations Cup en kon met zijn studio-aanpak vele voetbalfans bekoren. In 2006 staat VT4 dan ook helemaal klaar voor de lancering van dit ultieme voetbalfestijn. Het WK Voetbal 2006 zal omringd worden met de gebruikelijke kwaliteitszorg en dat in de eerste plaats natuurlijk door een zeer professionele verslaggeving. Want naast de kwantiteit is de kwaliteit van minstens even groot belang.

Hiervoor stelde VT4-hoofdredacteur Rudy Van Camp een krachtig elftal samen, bestaande uit doorwinterde verslaggevers en jonge leeuwen, met Carl Huybrechts als ervaren kapitein.

Voor de ervaring en de expertise heeft VT4 een beroep kunnen doen op de getalenteerde sportredactie van PRIME: Gui Polspoel, Wim Heidbüchel, Luc Van Doorslaer en Carlo Wilmots brengen al jaren verslag uit bij buitenlandse topwedstrijden op PRIME Sport. Carlo en Luc beschikken ook over een indrukwekkend palmares van (inter-)nationale verslaggeving voor VT4. Hun deskundig commentaar wordt alom gewaardeerd. En omdat ze de competities in het buitenland kort op de bal volgen, zijn ze ook vertrouwd met de voetballers, die straks het mooie weer maken in Duitsland.

Bram Lambert is de coming man onder de Vlaamse sportpresentatoren. Hij is al enkele jaren één van de gezichten van de voetbalprogramma’s op PRIME Sport. Hij zal in zijn eigen stijl, samen met 2 voetbalanalisten, de presentatie van de namiddag- en vooravond wedstrijden voor zijn rekening nemen.

De getalenteerde PRIME-redactie zal bovendien heel wat aantrekkelijke en interessante reportages over het WK maken. Vooruitblikken, overzichten, portretten, samenvattingen en WK-nieuwtjes zullen dagelijks doorheen de uitzendingen worden verweven en het kijkplezier voor de voetbalfan ongetwijfeld vergroten.

Ook Ann Van Elsen is een voetbalfanaat pur sang. Ze zal laten zien dat ze de voetbalwereld door en door kent. Deze keer trekt ze niet zelf de voetbalschoenen aan, maar reist ze door Duitsland om zich onder te dompelen in de sfeer bij de voetbalfans. In amusante sfeerreportages zal Ann de euforische Duitsers of supporters van andere landen aan de tand voelen.

Welke sportieve nieuwtjes vallen er te sprokkelen tijdens de trainingen? Welke zijn de opvallendste incidenten of vreugdemomenten? Vliegende VT4-reporter Chris Mannaerts is onze man ter plaatse: met zijn mobilhome gaat, staat en monteert hij zijn reportages waar hij wil. Chris blijft binnen de perimeter van het voetbalveld en maakt voor en na de wedstrijden portretjes van de spelers en delegaties. De vliegende VT4-reporter staat ook permanent klaar om in te spelen op de actualiteit: is er iets te doen rond bijvoorbeeld de Belgische scheidsrechter op het WK, een opmerkelijke rode kaart of een omstreden buitenspel dan is Chris er als eerste bij.

Chris Van den Durpel als…? Vraag aan honderd voetbalfans wie de beste Vlaamse typetjesmaker is, en er blijft maar één naam hangen: Chris Van den Durpel. Op VT4 heer en meester van de lach, en ook tijdens het WK superieur als altijd. Wereldvoetbal op zijn best, Chris op zijn best. De ideale VT4-match. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties