Belgische -19-jarigen naar EK

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belgische -19-jarigen naar EK
Foto: © SC

De Belgische -19-jarigen hebben zich na een thriller van formaat geplaatst voor het EK. De jonge Duivels klopten op de laatste kwalificatiespeeldag Noord-Ierland met 2-3.

De Belgen sluiten daarmee het kwalificatietoernooi, dat in eigen land georganiseerd werd, als winnaar af. Genoeg om naar het EK te gaan. Toch verliep de laatste wedstrijd tegen Noord-Ierland allesbehalve gemakkelijk. België kwam wel 0-2 voor via Fellani-Bakioui en Mirallas, maar Noord-Ierland vocht terug en maakte in een mum van tijd gelijk. Een gelijkspel was voor de Belgen gezien het resultaat in de wedstrijd tussen Servië & Montenegro en Engeland genoeg, maar toch bleef het oerspannend tot het einde. Pas in de absolute slotseconden kon Feyenoorder Timothy Derijck de kwalificatie met de 2-3 veiligstellen. Ondertussen stond er nog maar 19 man op het veld, want twee Noord-Ieren en Belg Bolat werden met rood van het veld gestuurd.

Maar dat kon de pret na de wedstrijd niet bederven. De Belgische -19-jarigen mogen naar het EK, dat van 18 tot 29 juli in Polen georganiseerd wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties