Waarom mag Dessel wat Cappellen niet mag?

Jorg Keldermans
| 0 reacties
Waarom mag Dessel wat Cappellen niet mag?
Foto: © SC

Ook de eindronde in derde klasse heeft zijn eigen KBVB-story te pakken. Nadat eerder Dessel in extremis tot eindronde-voetbal werd veroordeeld, lag de eindronde al even stil. De bond heeft er zelf nog een schepje bovenop gedaan. Dessel mag woensdag haar terugwedstrijd spelen; iets waarvoor Cappellen eerder op een 'Njet' stuitte.

Toen de samenstelling van de tweede ronde bekend geraakte, kwamen Cappellen en Olympique Charleroi tot een overeenkomst om de terugwedstrijd op woensdag te spelen. De kalendercommissie van de KBVB verbood dit echter. Er bestaat immers een reglement dat stipuleert dat wanneer de Rode Duivels thuis spelen men geen wedstrijden tussen eerste elftallen mag betwisten. Ook Dessel vroeg dit aan de kalendercommissie en kreeg in eerste instantie een negatief antwoord.

Dessel stapte echter naar het uitvoerend comité en kreeg daar maandagavond wel gelijk. Dinsdagmorgen kreeg Cappellen dan telefoon dat ook zij eventueel nog mogen uitwijken. Amper 30 uur voor het nieuwe aanvangsuur is het uiteraard logistiek onmogelijk om een wedstrijd alsnog te verplaatsen. Door deze ganse affaire heeft de winnaar van het duel tussen Dessel en Waregem één dag meer rust voor de finale, die zondag gespeeld wordt, dan de andere finalist: Cappellen of Charleroi.

De KBVB riep overmacht in als reden voor de toelating: een communie in Dessel...

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties