Charleroi gaat voor dubbel

Eddy Leysen
| 0 reacties
Charleroi gaat voor dubbel
Foto: © SC

Hoewel Action 21 Charleroi de voorbije dagen door de fraudezaak in de stad Charleroi negatief in het nieuws kwam, gaat het de Europabekerwinnaar van vorig seizoen op sportief vlak voor de wind. Vanavond komt de club voor de laatste keer in actie dit seizoen, in de bekerfinale start het in Lommel als favoriet tegen Morlanwelz.

Bij Charleroi is men er vrijwel zeker van dat Action 21 vanavond de beker pakt. De reden hiervoor is simpel. De landskampioen van de afgelopen zes jaar neemt het op tegen Musicbox Morlanwelz, en precies van deze club behaalde de Karolingers vorige week in een dubbele confrontatie in de play-offs met afgetekende cijfers de titel. 

Maar Morlanwelz zal zich zeker niet naar de slachtbank laten leiden. De club is al enkele jaren een topper in het vaderlandse zaalvoetbal en werd de voorbije jaren telkens tweede na Charleroi. Misschien hoopt men bij Musicbox dat de concentratie bij de Brazilianen van Charleroi wat zoek is, nadat ook zij genoemd werden in de fraudezaak begin deze week. 

En al is het klasseverschil in een dubbele confrontatie zoals voor de titel meer bepalend, in een enkele strijd om de beker is de vorm van de dag net zo belangrijk. Bovendien wordt de strijd om de beker afgewerkt in Lommel zodat er voor geen van beide clubs thuisvoordeel is. En laat Charleroi nu net thuis vaak het verschil gemaakt hebben...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties