'Brugse sletjes' winnen Flanders Tennis-Foot Cup

'Brugse sletjes' winnen Flanders Tennis-Foot Cup
Foto: © SC


Afgelopen zaterdag vond in Wachtebeke de allereerste Flanders Tennis-Foot Cup plaats. Dat is een vorm van tennisvoetbaltoernooi waarbij telkens twee teams van drie speler tegenover elkaar stonden. Het toernooi werd gewonnen door de ‘Brugse sletjes’, een ploeg gevormd door Stijn Mahieu, Nicola Wellens en Vincent Provoost, drie ex-spelers van Club Brugge. Zij versloegen in de finale de Pélé’s makkelijk met 14-1.
 
Het toernooi verliep uitstekend op één onberekenbare factor na, de regen. Twee keer gingen de hemelsluizen open. Kort na de middag en kort voor de finale. Kenny Verhoene, één van de organisatoren, stond erbij en keek ernaar. Vorig jaar was het nog 30 graden, een fel contrast. “Gelukkig hebben we een grote tent voorzien, zodat de toeschouwers toch nog de finale konden volgen. De kunstgrasvelden van het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke betekenden zo een bijkomende troef, want op een normaal grasveld waren onze pleintjes al lang kapot gespeeld door de hoeveelheid aan wedstrijden.”
 
Al bij al waren de organisatoren tevreden met het verloop van het toernooi, vooral het niveau van de ploegen werkte bevredigend. “Ik ben echt geschrokken van de kwaliteit van het spel. Als scheidsrechter zag ik enkele fantastische technische hoogstandjes en een resem schitterende rallies”, aldus Jan Van Damme.
 
In totaal kwamen er 25 ploegen in actie, die 25 ploegen speelden elk vijf wedstrijden van 20 minuten, iedereen kwam dus ruimschoots in actie. Eerste werden er poules gespeeld, daarna de achtste finales en zo door naar de finale. Een opvallende affiche was het duel in de achtste finales tussen de Grote Dalmuti en Los Playeros of respectievelijk Sergeant tegenover Matthys. Het was de ploeg van Sergeant die aan het langste eind trok. Naast spelers zoals Sergeant en co kwamen nog tal van andere (ex-)voetballers in actie die ervoor zorgden dat het deelnemersveld van een hoog niveau was. [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties