Zweden kan niet overtuigen

Dirk Pieters

Zweden, dat op het WK in de groep zit met Engeland, kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Chili. Zweden mocht tevreden zijn met dit resultaat want Chili had het betere van het spel.

Chili begon het beste aan de wedstrijd, maar kon ook enkel maar dreigen van op afstand. Toch was het Zweden dat iets over het half uur op voorsprong kwam. Wie anders dan Larsson zorgde voor de openingstreffer.

Vlak na rust kwam Chili echter verdiend op gelijke hoogte dankzij een treffer van Suazo op aangeven van Valdiva. Het laatste half uur was volledig voor de Chilenen. Maar liefst vijf mogelijkheden werden om zeep gebracht door de Chilenen, dat echter weer wel van geluk mocht spreken toen Ibrahimovic in blessuretijd een buitenkansje onbenut liet.

Het Zweedse publiek begon te morren en was niet tevreden met het geleverde spel van hun land.