Aloïsi: 'Ik keer ooit terug naar Antwerpen'

Jan Martynowski
| 0 reacties
Aloïsi: 'Ik keer ooit terug naar Antwerpen'
Foto: © SC

De Antwerp-supporters kennen hem ongetwijfeld nog: John Aloïsi. Tot 1995 op de Bosuil, nu met Australië op de Wereldbeker. Dankzij zichzelf, want hij schoot de beslissende strafschop tegen Uruguay tegen de netten. Maar zijn roots is hij niet vergeten, vertelt hij aan de Gazet van Antwerpen. Enkele quotes:

"Antwerp is de club waar mijn Europese carrière is begonnen. Daar zal ik ze eeuwig dankbaar voor zijn. Zonder Antwerp was er misschien helemaal geen sprake geweest van de voetballer Aloïsi. In die zin mag heel Australië Antwerp dankbaar zijn: wie had anders die strafschop tegen Uruguay moeten benutten?

Momenteel speelt de Australiër bij het Spaanse Alaves, na omzwervingen bij Osasuna, Coventry, Porthsmouth en Cremonese. Maar de Belgische competitie blijft hij volgen. "Antwerp zit in tweede klasse momenteel, right? Pas zesde dit seizoen, klopt dat ook?" 

En misschien keert hij ooit wel terug. "De club blijft in mijn hart. Ik heb mij al vaak voorgenomen om met mijn vrouw en kinderen een keer naar Antwerpen terug te keren. Ik wil dat ze weten waar de voetbalroots van hun vader liggen."

Een andere Australiër was trouwens minder gelukkig in Antwerpen. Jason Culina kon bij Germinal Beerschot nooit aarden. Hij overtuigde geen moment, en keerde terug naar Ajax. Via een spectaculaire bekercampagne met de tweede ploeg kwam hij bij FC Twente terecht, en nu speelt hij bij topclub PSV. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties