Engeland vermijdt blamage

Kristof Blomme

Engeland heeft in de laatste zeven minuten een blamage vermeden. Even leek het erop alsof ook de Engelsen hun tanden zouden stuk bijten op de defensie van Trinidad. Uiteindelijk zorgden Crouch en Gerrard toch nog voor de verdiende 2-0 overwinning.

Zoals verwacht was Engeland voor de rust bijna voortdurend in balbezit. Kansen creëren bleek echter moeilijk tegen een goed georganiseerd en stug verdedigend Trinidad & Tobago. De eerste kans was voor Owen. Hislop loste een schot van Lampard, maar de vinnige spits was te verrast om af te werken. Na een kwartier mocht Joe Cole vanop links een voorzet trappen. Crouch verscheen aan de tweede paal, maar hij vond Hislop op zijn weg. Tien minuten voor de pauze kwam ook Trinidad eens de neus aan het venster steken. Robinson ging compleet de mist in bij een hoekschop, maar Lawrence kreeg de bal niet binnen.

Engeland was wakker geschud en het creëerde plots ook wat kansen. Owen bereikte Lampard, maar de middenvelder van Chelsea besloot over. Ook Beckham kon, van ver, Hislop niet bedreigen. In de absolute slotfase van de eerste periode kregen beide ploegen nog een reuzenkans. Eerst verstuurde Gerrard een magistrale pas buitenkant voet naar Beckham. Die vond de volledig vrijstaande Crouch voor doel, maar die besloot in één tijd ver naast. Aan de overkant ging doelman Robinson opnieuw niet vrijuit bij een hoge bal. Ei zo na kon Stern John de bal in doel werken, maar Terry redde de meubelen voor de Engelsen.

Ook in de tweede helft werd er vooral op de helft van Trinidad gespeeld. Na tien minuten pakte Beckham uit met een schitterende cross. Aan de tweede paal kopte Owen echter naast. Op het uur mocht Wayne Rooney Owen komen vervangen. Tot veel meer kansen leidde dat oorspronkelijk echter niet. Het was wachten tot twintig minuten voor tijd toen een voorzet van Beckham door Crouch over werd gekopt.

Op het kwartier kreeg Lampard twee goeie mogelijkheden. Eerst werd hij bediend door Rooney, maar besloot hij van dichtbij op Hislop. Nadien trapte hij voorlangs nadat hij goed werd aangespeeld door Ferdinand. Net toen men bij Trinidad helemaal ging geloven in een nieuwe stunt kopte Crouch een  zoveelste voorzet van Beckham tegen de touwen. In de slotminuut legde Gerrard de 2-0 eindstand vast met een schitterend schot.