Duitsland wint autoritair

Ruben Claesen

In het volle Olympisch stadion van Berlijn heeft Duitsland Ecuador verslagen met 3-0. De uitslag geeft het wedstrijdverloop perfect weer: Ecuador was machteloos tegen een veel beter Duitsland. Het gastland heeft ook de voorlopige topschutter in haar rangen, Miroslav Klose scoorde namelijk zijn derde en vierde treffer van het WK. Spitsbroeder Lucas Podolski zorgde voor de derde goal.

De wedstrijd begon fel. Al na twee minuten was er een versnelling van Luis Valencia op de rechterflank, Lehmann was net iets sneller op de bal dan de aanstormende Ivan Kaviedes, die de geblesseerde Carlos Tenorio verving. Twee minuten later wierp een eerste aanval van de Duitsers meteen zijn vruchten af. Via Schneider en Mertesacker kwam de bal bij Schweinsteiger, die goed teruglegde tot bij Miroslav Klose die aan de eerste paal binnenschoot. Perfecte start voor Duitsland en zijn supporters, voor de neutrale kijker werd het van dan af alleen maar minder. Ecuador onderging de wet van de sterkste en had weinig tot niets in de pap te brokken. Na twintig minuten kwam een mooie aanval, die over vele schijven verliep, terecht bij Lahm, de linksachter bracht de bal voor, Schneider werkte in één tijd over. Even na het halfuur merkte Schneider de vrijstaande Klose op, het schitterende vluchtschot uit de draai van de Poolse Duitser ging over. Op slag van rust prikte Klose toch zijn tweede doelpunt van de middag, zijn vierde van het toernooi, voorbij keeper Mora. Het was Ballack die de topschutter van de Bündesliga met een schitterend steekpasje bediende, om vervolgens Mora te passeren en de bal makkelijk in het net te leggen.

De eerste helft begon net zoals de eerste, dit keer waren het de Duisters die voor het eerste doelgevaar zorgden. Podolski vond in eerste instantie geen ruimte voor een schot, Schneider wel, maar Mora zat er goed tussen. Drie minuten later was het de beurt aan Ecuador. Edwin Tenorio testte Lehmann vanop zo’n dertig meter, de Duitse goalie tikte de bal over de lat. Even voor het uur werd de match definitief op slot gegooid. Na alweer een fraaie counter kon Schneider Podolski bedienen, die koeltjes afwerkte. De kersverse aanwinst van Bayern München was trouwens erg blij met z’n treffer na de kritiek die hij de afgelopen week kreeg. Een flets spelend Ecuador kwam niet aan kansen; in tegenstelling tot wat het de afgelopen twee wedstrijden liet zien, speelde het vanmiddag erg tam en ongeïnspireerd. Beide ploegen waren al geplaatst voor de tweede ronde, waardoor het eigenlijk ook allemaal niet meer moest. Noemenswaardige pogingen vielen er niet meer te noteren, Duitsland won van Ecuador en eindigt als groepsleider.