Uefa veilt rechten Uefa-beker en Supercup

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Uefa veilt rechten Uefa-beker en Supercup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Uefa heeft deze week de biedingsprocedure voor Belgische zenders voor de televisierechten van de Uefa-beker en de Europese Supercup
geopend.

Voor het eerst in de geschiedenis zal de Uefa zelf de rechten van de Uefa-beker verkopen. De Europese voetbalbond verkoopt alle wedstrijden vanaf de kwartfinales in één pakket, net zoals dat met de Champions League gebeurt. De Europese voetbalbond hoopt zo Europa's tweede toernooi een nieuw elan te geven.

De Uefa verkoopt twee pakketten: een pakket met elke speeldag één wedstrijd naar keuze voor op een open net, en een pakket met alle andere wedstrijden voor achter de decoder. Het is nog maar de vraag of de Belgische zenders geïnteresseerd zullen zijn. De Uefa-beker spreekt weinig mensen aan en bovendien halen de Belgische clubs zelden tot nooit de kwartfinales.

In het buitenland was de biedingsprocedure vaak wel een succes. In Engeland ging ITV met de rechten aan de haal, in Duitsland Première.

De rechten van alle rondes vóór de kwartfinales worden nog steeds door de clubs zélf verkocht. Zo worden alle thuiswedstrijden van Club Brugge dit seizoen opnieuw uitgezonden door trouwe partner KanaalTwee. De uitwedstrijden van alle Belgische clubs zitten dan weer bij VT4. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties