Levante haalt Portugese prijsschutter

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Levante haalt Portugese prijsschutter
Foto: © SC

Neo-eersteklasser UD Levante doet er alles aan om het verblijf in de Spaanse Primera Division langer te laten duren dan één jaar. Het haalde bij de Portugese club Belenenses aanvaller Albert Meyong Zé weg. De 25-jarige spits kost Levante twee miljoen euro.

Zé is niet de eerste de beste spits in Portugal. In het afgelopen seizoen scoorde hij zeventien doelpunten. Dat zijn er twee meer dan Nuno Gomes (Benfica Lissabon), João Tomás (SC Braga) en de Braziliaan Liedson (Sporting Lissabon). Omdat Belenenses het behoud niet kon verzekeren in de Portugese hoogste klasse, wilde de Kameroener graag vertrekken bij de club.

Levante steekt met de aankoop van de Afrikaan een andere Spaanse neofiet de loef af. Ook Gimnástic de Tarragona onderhandelde met de aanvaller. De club uit de Spaanse havenstad wilde echter maar tot anderhalf miljoen euro gaan om Zé binnen te halen.

UD Levante haalde eerder al de Fransman Frédéric Déhu (Olympique Marseille), Robert (Benfica Lissabon), Alvaro (Real Zaragoza) en César (Deportivo La Coruña) binnen. De komst van de Italiaanse middenveler Damiano Tommasi zal één van de komende dagen worden afgehandeld. [AN]



    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties