Tongeren wint bij KVSK

Gisterenavond werd in Lommel het vriendschappelijk duel tussen KVSK United en KSK Tongeren-Millen afgewerkt. In een zwakke wedstrijd, waren de bezoekers uit Tongeren uiteindelijk met 0-1 te sterk.

De thuisploeg verkoos om een aantal sterkhouders op de bank te laten beginnen, zo begonnen onder andere Heymans, Delande, De Condé, Pinxten en Euvrard op de bank. Toch bracht KVSK nog een aardig elftal op de mat met Boyen, Waligora, Thompson, Trenson en Peeters. Tongeren verkoos om te beginnen met zijn basisopstelling, het moest wel de geblesseerde Mellemans missen.

De wedstrijd kwam traag op gang, Tongeren had overwicht op het middenveld, maar tot kansen leidde dit niet. Het was de thuisploeg die een paar keer dichtbij een voorsprong kwam, maar doelman Vincent en Leenders die een bal van de doellijn moest weg halen, voorkwamen een doelpunt. Tongeren kreeg één goede kans via Morhaye en dreigde vooral van op afstand. De 'invallers' van KVSK waren niet in staat hun stempel op de wedstrijd te drukken.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Tongeren voerde in de loop van de tweede helft een heel deel wissels door, KVSK wachtte tot de 70ste minuut om dan in één keer alle sterkhouders erin te brengen. Heel veel invloed op de wedstrijd had dit niet, het was zelfs Tongeren dat profiteerde van mistasten van Euvrard, die weliswaar voor een heel lichte overtreding bestraft werd. Met een prachtige vrije trap van Heerens, waren het verrassend de bezoekers die op voorsprong kwamen.

Hierna was er nog wel wat steriele druk van de thuisploeg, maar buiten een kans voor Netteb en een deel vrije trappen rond de grote rechthoek van Tongeren, kon KVSK niet meer dreigen. Voor KVSK zit de voorbereiding er bijna op, dinsdag oefenen ze nog tegen RKC Waalwijk en volgende week tegen Geel. Tongeren speelt donderdag bij vierde klasser Berkenbos Heusden en volgende week staat er een bekerwedstrijd tegen Meerhout of datzelfde Berkenbos-Heusden op het programma.