Ogunsoto: 'Dosunmu is mijn voorbeeld'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ogunsoto: 'Dosunmu is mijn voorbeeld'
Foto: © SC

Patrick Ogunsoto speelde zich zondag andermaal in de kijker bij KVC Westerlo. De Nigeriaanse aanvaller scoorde twee keer tegen Anderlecht, al was dat wel onvoldoende om een puntje te pakken. 

Ogunsoto arriveerde vorige zomer bij Westerlo als de langverwachte vervanger van Jaja Coelho. Dat Ogunsoto uiteindelijk voor de Kempense club koos, was opmerkelijk, want ook clubs als Germinal Beerschot en zelfs Standard zaten achter hem aan. "Dat klopt", legt de Nigeriaan uit in Het Nieuwsblad. "Maar het persoonlijke contact met trainer Herman Helleputte en de mensen van Westerlo sprak me echter het meeste aan. Zij kwamen me op Kreta spreken. Het klikte direct. En hier sta ik dus."

Ogunsoto wordt ondertussen al vergeleken met Tosin Dosunmu, die vorig seizoen nog het mooie weer maakte bij Germinal Beerschot en eerder ook in Westerlo voetbalde. "Tosin is hot in Nigeria", legt Ogunsoto uit. "Maar het is te vroeg om te zeggen dat ik voor Westerlo de nieuwe Dosunmu ben. Hij heeft hier wel voorgedaan wat ik verwacht. Ik wil maar wat graag in zijn voetsporen treden." Daar houden we hem aan. [TH]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties