Leuke oefenpot in het Antwerpse

Eddy Leysen
| 0 reacties
Leuke oefenpot in het Antwerpse
Foto: © SC

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarvan de start al een week is uitgesteld naar 8 september, bekampten de Antwerpse eersteklassers Borgerhout en Forcom elkaar in een oefenwedstrijd. Het ervaren Forcom haalde het uiteindelijk van de youngsters, maar vooral het publiek was de winnaar doordat beide ploegen er een leuke voetbalavond van maakten.

Borgerhout-coach Frank Luypaert koos voor Talhaoui in doel met voor zich Kasmi, Ben Kaddour, Moussaoui en de jonge Omar Zouggaghi als target in de spits. Voor Forcom Antwerpen opteerde Carmelo Nieddu voor Morant in doel, Bachar, El Haoual, Bali en Harram.  Het eerste schot tussen de palen vertrok na 30 seconden van de linker van Moussaoui. Morant pakte in twee tijden.
Een goede minuut later liep Karim Bachar zijn klassieke looplijn diagonaal rechts in de diepte, werd in de loop aangespeeld en haalde direct uit met een gekruiste pegel die voorlangs schoot.
Opnieuw Bachar lanceerde een strak grondscherend schot uit de tweede lijn dat door Talhaoui met de voet werd gepareerd. Het was al Bachar wat de klok sloeg in die eerste fase want hij liep zich opnieuw vrij rechts diep en nu weerde Talhaoui met de knie in corner.
Na goed 3 minuten werd er bij het uitverdedigen balverlies geleden aan Appie Idlaasri. De Nederlander sukkelt wat met zijn normaal sterke linker en het verbaast niet echt dat hij maar tot een wat hobbelend schot kwam. Talhaoui stond echter door het balverlies niet opgesteld en zag de bal naast zijn staak in doel belanden. (0-1)
 
Het schot van Hzaïne in de 6de minuut kon Morant niet echt bedreigen. Na ruim 7 minuten zette El Yahiaoui een fraaie combinatie op met Kasmi die op zijn beurt de bal inleverde bij Yassine Hzaïne. Hzaïne kende geen meeval en zag zijn schot op de staak spatten. Idlaasri reageerde met een actie over de rechterflank die hij nu met een schot met rechts besloot, maar Talhaoui tikte secuur over de deklat. Na bijna 9 minuten brak Gessner uit, bediende op het gepaste moment Hulshorst maar opnieuw hield Talhaoui zijn netten proper.
Na goed 10 minuten bracht coach Luypaert publiekslieveling Ajouaou in. Amper op het terrein stuurde hij Alavi goed de diepte in, maar die prikte de bal aan de verkeerde kant naast de staak.
Na 11 minuten combineerde El Haoual fraai met Gessner die klaar kijkend de bal door de Borgerhoutse defensie bij Karim Bachar inleverde. Van die korte afstand scoort Karim met de ogen dicht en Talhaoui was dan ook kansloos. (0-2)
 
Na een kwartier is er opnieuw een goede kans voor Yassine Hzaïne en na 17 minuten moet Talhaoui al zijn talent tonen bij een hard geplaatst schot van Hulshorst.
Kort voor het rustsignaal oordelen de refs anders dan de Borgerhoutse supporters over een stevige ingreep op Jamal El Yahiaoui in het doelgebied , maar de ruststand wijzigt niet meer.
 
In de tweede periode zien de supporters twee teams die elkaar aanvankelijk goed in evenwicht houden. Borgerhout is met meer zelfvertrouwen uit de cabines gekomen en dwingt op die manier Forcom Antwerpen tot meer foutieve ingrepen. De thuisploeg en de bezoekers gaan aan een veel pittiger tempo acteren wat de wedstrijd onmiddellijk op een hoger niveau tilt. Kort na het begin van de tweede helft tikt een Forcom verdediger Alavi even aan en die moet geblesseerd naar de bank.
In de eerste minuten zijn er twee harde poeiers van Bachar te noteren en na 5 minuten wordt een schot van Kasmi geblokkeerd in de bezoekende defensie en gaat een loeier van Moussaoui van een metertje over de middenlijn maar zo’n halve meter naast de staak buiten. In de 27ste minuut bedient Kasmi op rechts Jamal El Yahiaoui die voor een geplaatst schot in de kleinste hoek opteert en zo Morant verrast. (1-2)
 
De partij breekt nu helemaal open en gaat mooi op en neer. Seconden na de aansluitingstreffer knalt Hulshorst van dichtbij op Talhaoui. Bij de tegenstoot begaat de Forcom defensie haar 5de fout. Opnieuw Hulshorts pikt de bal in en gaat op doel af maar Kasmi weet hem te remonteren en de bal in corner te tippen.
Na goed 29 minuten stuurt Hzaïne Zouggaghi met een listig pasje diep maar Morant heeft zijn doel goed verkleind.
Een vrije trap op de rand van het Borgerhoutse doelgebied wordt door Appie niet bij Bachar maar verrassend bij El Haoual ingeleverd. Talhaoui laat zich niet verrassen en tikt de knal over zijn doel.
Wanneer Dick Hulshorst nog een keer uitbreekt over zijn linkerflank lukt het deze keer wel om met een gekruist schot in de verste hoek Talhaoui te vloeren. (1-3)
 
Borgerhout is niet overdreven aangeslagen en weet zich fysiek zeker de gelijke aan de bezoekers.
El Ajaji vervangt dan Talhaoui in doel.
IN de 33ste minuut heeft Kasmi een verschroeiende versnelling in de benen waarme hij Harram afschudt en vanuit een kleine hoek op links voor Morant opduikt. Op schitterende wijze maakt Mohamed Kasmi er 2-3 van en brengt weer spanning in de partij.
 
Borgerhout probeert de druk op de bezoekers nog te verhogen, maar bij een wat rommelige fase voor het eigen doel is het de ervaren Kurt Gessner die koelbloedig de bal over de doellijn werkt. (2-4)
 
Een minuutje later valt dan toch de 6de fout en mag Morad Talhaoui opnieuw inkomen om de 10meter te nemen. Hij plaatst de bal hard en loepzuiver laag dicht naast de staak en laat zijn collega kansloos. (3-4)
 
De volgende minuten testen Bachar en El Haoual de reflexen van El Ajaji , maar die laat zich niet verrassen.
In de slotfase wisselt coach Frank Luypaert El  Ajaji opnieuw om Talhaoui nog een tweetal minuten als vliegende doelman te laten mee voetballen. Het gaat tenslotte om een oefenpartij. Omar Zouggaghi schiet nog een keer nipt naast en met een boogbal vanop de eigen helft in de verlaten Borgerhoutse kooi mikt Kurt Gessner de eindstand op het bord. (3–5)
 
Voor beide teams was dit een eerste goede en zinvolle oefenpartij. Het publiek zag twee sterke ploegen die in volle voorbereiding zijn en waar dus ongetwijfeld nog aan gesleuteld zal worden. Bij Forcom Antwerpen is men nu al iets langer bezig met de voorbereiding en men beschikt zonder meer over 10 routiniers. De wat sukkelende Appie Idlaasri staat nog een kleine ingreep te wachten maar dat moet nog voor de competitiestart opgelost geraken. De andere nieuweling, Dick Hulshorst eigent zich heel autoritair nu al de hele linkerflank toe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties