Argentijns international tekent bij Hamburg

Bjorn Quide
| 0 reacties
Argentijns international tekent bij Hamburg
Foto: © SC

    
Hamburg heeft twee dagen voor het sluiten van de transferperiode nog een grote vis aan de haak geslagen. Juan Pablo Sorin, kapitein bij de Argentijnse nationale elf, tekent vandaag nog een contract bij HSV.

Hamburg maakte geen al te goede start in de Bundesliga, maar is van plan om daar zo snel mogelijk verandering in te brengen. Met Sorin halen ze een speler binnen die als linksachter of links op het middelveld uitgespeeld kan worden. Bovendien beschikt de 30-jarige Argentijn over de nodige leiderscapaciteiten en een pak ervaring.

Sorin speelde in het verleden al voor Juventus, River Plate, Cruzeiro, Lazio Roma, Barcelona, Paris St. Germain en Villareal. Bij Villareal was hij actief sinds 2004, maar mocht er vertrekken omdat hij al een tijdje in onmin leefde met zijn trainer Manuel Pellegrino. Hij speelde voor Villareal 41 competitiewedstrijden en maakte daarin, als linksachter, 7 doelpunten. De Argentijn heeft ook al 75 interlands op zijn palmares staan, waarin hij 11 keer de weg naar doel vond.

De club van Vincent Kompany betaald slechts 3 miljoen euro voor de transfer, maar haalt een zware loonlast op zijn schouders. Sorin zal namelijk ruim 2,5 miljoen per jaar opstrijken, waarmee de linksachter absoluut tot de grootverdieners mag gerekend worden.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties