Uefa onderzoekt Achnas - Roeselare

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Uefa onderzoekt Achnas - Roeselare
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Uefa heeft een onderzoek geopend naar de wedstrijd Ethnikos Achnas - KSV Roeselare. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

Het onderzoek komt er naar omkoopgeruchten rond de wedstrijd, die vorige week gespeeld werd in het kader van de tweede voorronde van de Uefa-beker. Roeselare verloor verrassend met 5-0 van de Cyprioten.  Volgens enkele gokkantoren werd er verdacht veel ingezet op die wedstrijd, vooral vanuit Servië. Merkwaardig genoeg spelen er vijf Serviërs bij Achnas en was ook de scheidsrechter van dienst uit dat land afkomstig. Het bestuur van Roeselare merkte nog voor de geruchten op dat de scheidsrechter zich wel erg vreemd gedroeg na de wedstrijd, toen zijn geluk niet op kon en hij zijn fotocamera bovenhaalde om zich met enkele spelers van het onbekende Achnas te laten fotograferen. Bovendien ontving Roeselare enkele dagen na de wedstrijd een vreemde mail van een persoon die bevestigde dat de wedstrijd verkocht was.

Ondertussen gonste het ook in Israël van de geruchten. Volgens de Israëlische pers was ook de wedstrijd Maccabi Petach Tikvah - Ethnikos Achnas in de derde ronde van de Intertoto-beker verkocht. Maccabi verloor thuis verrassend met 0-2 en ging buitenshuis met 2-3 winnen. Ook op die wedstrijden werd er in Azië opvallend veel ingezet. De Europese Voetbalbond Uefa besloot dan ook om een onderzoek in te stellen naar de wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties