DFB Pokal: Ook Mainz & Bielefeld sneuvelen

Zaterdag sneuvelden er met Werder Bremen, Hamburg en Cottbus drie eersteklassers. Op zondag kwamen er daar nog eens twee bij. Mainz, dat in de competitie anders niet slecht begonnen was, sneuvelde samen met Bielefeld in de eerste ronde van de DFB Pokal. Verder was er ook nog de Verrassende uitschakeling van Hansa Rostock.

Prullendof - Bielefeld  2-1

Derdeklasser Prullendorf toonde zich zondag de betere van eersteklasser Bielefeld dat in de competitie ook al niet te denderend was gestart. Alle doelpunten in deze wedstrijd vielen in de tweede helft. De derdeklasser liep daarin uit tot 2-0. Lucic en Hagg scoorden de goals. Tien minuten voor tijd bracht Ndjeng de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren, maar verder dan dat kwam de eersteklasser niet en dus mag het zijn bekerdromen nu al opbergen.

Saarbrucken - Mainz  1-0

En ook voor een andere eersteklasser is het bekeravontuur reeds afgelopen. Mainz werd door derdeklasser Saarbrucken uitgeschakeld. Die derdeklasser had aan een doelpuntje genoeg om de kwalificatie te bewerkstelligen. Net voor rust trof Haffner raak. Het enige doelpunt van de wedstrijd en dus bekert Saarbrucken gewoon verder, Mainz is de vijfde eersteklasser die eruit vliegt in deze eerste bekerronde.

Babelsberg - Hansa Rostock  2-1

Niet alleen de uitschakeling van de eersteklassers was onverwacht, want ook Hansa Rostock werd in staat geacht de volgende ronde te halen. De tweedeklasser die bovenaan de klassering staat vloog er tegen Babelsberg echter roemloos uit. Mutschler bracht de thuisploeg tien minuten voor rust op voorsprong. Iets over het uur verdubbelde Moritz dan de score, maar de spanning kwam vrij snel terug in de partij. Yelen scoorde enkele minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer. Verder kwam Rostock echter niet meer en dus was de uitschakeling een feit.