Wisselend succes voor Belgen in beker

Philippe Crols
| 0 reacties
Wisselend succes voor Belgen in beker
Foto: © SC

Dit weekend stond er in Duitsland geen competitie-voetbal op het programma. Reden daarvoor was de DFB Pokal die van start ging. Daarin kwamen ook heel wat landgenoten in actie. Niet enkel de Belgen uit de hoogste afdeling, maar ook de spelers uit tweede en derde klasse.

Op zaterdag stond Stuttgart Kickers – Hamburg op het programma. Bij de bezoekers uiteindelijk toch geen Vincent Kompany die blijkbaar toch niet wedstrijdfit was. Of dat de oorzaak was van de uitschakeling is maar zeer de vraag. HSV verloor met 4-3 en onze landgenoot zal dus dit seizoen niet in actie komen in de DFB Pokal.

Bij RW Essen speelt ook een Belg. Stijn Haeldermans namelijk. Hij speelde de hele wedstrijd en was dus mede verantwoordelijk voor de stunt tegen eersteklasser Cottbus. De tweedeklasser won met het kleinste verschil van de eersteklasser.

Bij SC Paderborn spelen met Jerome Colinet en Garry De Graef ook twee Belgen en ook zij bekeren verder na winst tegen Magdeburg. De wedstrijd draaide uit op strafschoppen. Beide Belgen namen een strafschop voor hun rekening en troffen ook raak.

FC Augsburg vloog er na een spectakelstuk tegen Burghausen uit. Het verloor op eigen veld met 3-4. Onze landgenoot Axel Lawaree speelde de hele wedstrijd, maar kon de uitschakeling dus niet voorkomen.

Onze sterkhouder in Duitsland, Daniël Van Buyten, speelde al alle minuten in de competitie en ook in de DFB Pokal is dat niet anders. Hij stond 120 minuten op het veld, want zoveel tijd had Bayern nodig om St Pauli eronder te krijgen met 1-2.

Uiteraard nog geen geblesseerden Sonck of Daems bij Mönchengladbach in de ploeg. Bernd Thijs mocht tegen Rossbach wel negentig minuten meespelen. Hij zag hoe zijn team het tot een goed einde bracht en met 1-4 won.

Geen Peter van der Heyden bij Wolfsburg. Hij was nog niet fit genoeg en keek toe hoe zijn team moeizaam won van Bremerhaven. Pas in de slotminuten kon de kwalificatie worden behaald.

En ook geen landgenoot bij VFL Bochum. Voor Joris Van Hout waren er weer eens geen speelminuten weggelegd. Zijn team bekert wel verder, want won met 1-2 van Homburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties