Basel en Dinamo Boekarest scoren vlot

Kristof Blomme

FC Basel en Dinamo Boekarest zorgden voor de hoogste scores in de heenmatchen in de eerste ronde van de Uefa-cup. Basel klopte Rabotnicki met 6-2. Dinamo Boekarest ging winnen bij Xanthi Skoda met 3-4.

FC Basel nam een vliegende start tegen het Macedonische Rabotnicki. De Zwitsers kwamen na amper twee minuten op voorsprong langs Kuzmanovic. Vijf minuten later zette Petric al de 2-0 op het bord. De Zwitsers bleven scoren voor de rust. Eerst zette Majstorovic een strafschop om. Vijf minuten later zorgde Petric, met zijn tweede van de avond, voor een 4-0 ruststand. Na de rust werden de arme Macedoniërs verder vernederd. Cristiano scoorde twee keer in evenveel minuten. In de slotminuten konden de bezoekers toch nog enigszins de eer redden. Vajs zette de 6-1 op het bord, terwijl Buckley er met een owngoal nog 6-2 van maakte.

Dinamo Boekarest ging bij het Griekse Xanthi winnen met 3-4. Na nog geen tien minuten kwamen de Grieken al op voorsprong via Quintana. Dinamo zette de scheve situatie vlug recht. Na twintig minuten bracht Niculescu zijn ploeg langszij. Vijf minuten later kwamen de Roemenen zelfs op voorsprong via Danciulescu. Even voor het rustsignaal werd het nog 1-3. Opnieuw Niculescu was de maker van de goal. In blessuretijd van de eerste helft bracht Quintana nog de spanning terug. Na een kwartier in de tweede helft kwamen de Grieken zelfs helemaal terug langs Kazakis. Uiteindelijk zorgde Pulhac vijf minuten voor tijd voor de 3-4 eindstand.