KVK Tienen - Oud-Heverlee Leuven 7-2

Guillaume Belaey
KVK Tienen - Oud-Heverlee Leuven   7-2

1ste Helft: KVK TIENEN nam in deze belangrijke derby tussen twee ongeslagen ploegen een droomstart. Brenda Das scoorde al in de 2de minuut op aangeven van Isabelle Ebhodaghe. In de 7de minuut scoorde Isabelle zelf na een dieptepas van Elke Meers. OHL bood wat weerwerk maar kon niet echt dreigen. In de 31ste minuut kreeg Van Roie te veel vrijheid en kon van dichtbij milderen tot 2-1. Twee minuten later vuurde Elke Meers van ver een raket af pal in de rechtse winkelhaak (3-1). Weer twee minuten later speelde Davina Philtjens zich knap vrij en kan zo alleen op doel afstormen. Doelvrouw Ickmans was voor de vierde keer geklopt. In de 45ste minuut voerde Brenda Das een knap nummertje op en de bordjes wezen 5-1 bij de rust.

2de Helft: De tweede helft werd met deze stand een formaliteit. Beide ploegen dwongen nog enkele mooie doelkansen af. Nathalie Mathues milderde nog in de 48ste minuut tot 5-2 met een knap afstandsschot in de winkelhaak.
Maar Isabelle Ebhodaghe legde daarna met twee doelpunten de eindstand vast : 7-2. In de 56ste minuut gebruikte ze een vrije trap van Elke Meers voor de 6-2 en in de 80ste minuut dribbelde ze gans de OHL-verdediging op een hoopje: 7-2

Abnormale cijfers voor een derby maar dik verdiend voor KVK TIENEN dat zijn ambities nu niet meer kan verbergen. Een pluim voor trainer Jean-Marie Van Goethem die zich vlug vertrouwd heeft gemaakt met het damesvoetbal.

Ploeg KVKT: Peeters Heidi, De Ruyter Véronique, Clessens Hilde, Junius Nathalie (’46 Weytjens Nathalie), Vleminckx Lien (’76 Onclin Lisbeth), Meers Elke (’65 Huybrechts Anne), Paulus Kelly, Ebhodaghe Isabelle, Coteur Catleen, Philtjens Davina en Das Brenda.

Doelpunten KVKT: ‘2 Das 1-0, ‘7 Ebhodaghe 2-0, ’33 Meers 3-1, ’35 Philtjens 4-1, ’45 Das 5-1, ’56 en ’80 Ebhodaghe 6-2 en 7-2