Lezersbrief in de kijker: Evens Calimero

Lezersbrief in de kijker: Evens Calimero
Foto: © SC

De wedstrijd van zaterdagavond tussen Germinal Beerschot en Westerlo zorgde voor heel wat opschudding. Bernt Evens van Westerlo beklaagde zich openlijk over de manier waarop de Germinal Beerschot-supporters hem aanpakte. Die supporters zijn echter niet akkoord met de manier waarop Evens de feiten weergeeft. Voetbalkrant.com wenst te benadrukken dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor de inhoud van de lezersbrieven.

Zaterdagavond was er op 't Kiel nog eens een beladen duel. Niet alleen beukten te troepen van Marc Brijs meer dan 90 minuten op een dubbele muur, maar op en naast het veld was de sfeer bitsig. Niet alleen belemmerde Stef Wils, met een knappe kniestoot in de Argentijnse "cojones (ballen)", de tijdelijke voortplanting van Quinteros, er was vooral Bernt Evens die erop gebrand was de Kielse supporters te provoceren met zijn Antwerp-verleden.

Tijdens de opwarming kwam de speler reeds de supporters opfokken door demonstratief te applaudisseren voor het Kielse sfeervak. Tijdens de match was het duidelijk dat Bernt geen enkele tackle schuwde. Toen Stef Wils werd uitgesloten besloot hij een hoofdrol te gaan opeisen die avond. Bij gebrek aan goals, meende hij op een andere manier de publiciteit te moeten gaan opzoeken.

Eerst werd de lijnrechter die de fout op Quinteros had opgemerkt de huid vol gescholden en werd hem verweten schrik te hebben van het vak achter hem. Toen "Vak I" hierop reageerde meende de heer Evens dan maar zowel de supporters verder te provoceren als het arbitrale trio te wijzen op het feit dat hij geviseerd werd door de thuisaanhang. Hiermee hoopte hij Germinal Beerschot een forfait-nederlaag aan te smeren.

Groot is dan ook de verbazing van de Kielse aanhang de dag na de wedstrijd als de heer Evens bij de media zich erover beklaagd dat hij kop van jut was op 't Kiel. Inderdaad, de gezangen van het thuispubliek waren erover en men viseerde Bernt persoonlijk. Maar als hij eerlijk in eigen boezem kijkt, moet hij wel toegeven dat hij dus zelf de oorzaak is geweest van de verwensingen aan zijn adres. Tot de bewuste fase was het publiek bezig met de eigen ploeg aan te moedigen in plaats van Evens te viseren.

Dus Mijnheer Evens, voor u zich beklaagt bij arbiters, media en andere geïnteresseerden, zorg dan aub dat je niet zo dom bent om je met een "middelvingertje" (http://www.13forever.be/competitie/beerschot_westerlo/22.html) op foto te laten betrappen. Je betoog, die inderdaad terecht zou zijn geweest zonder provocatie, kan ineens veel minder au serieux worden genomen!

Heb jij een totaal andere mening over dit onderwerp? Aarzel dan niet om ons te mailen! Ook lezersbrieven over andere onderwerpen zijn altijd welkom.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties