Bond vergadert over WK 2018

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Bond vergadert over WK 2018
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De plannen voor een Nederlands-Belgische kandidatuur voor het WK 2018 worden steeds concreter. Vrijdag zal de Belgische Voetbalbond vergaderen over de kwestie. Alain Courtois, de grote bezieler van het project, gaf de leden van de bond al tekst en uitleg.

Courtois was zes jaar geleden al toernooidirecteur van EK, dat toen ook in België en Nederland georganiseerd werd. Nu is hij de stuwdende kracht achter een WK-organisatie in 2018. "Het moet nu gebeuren", zegt Courtois in Le Soir. "Acht of twaalf jaar later zal de concurrentie immers veel te groot zijn. Voor 2018 zouden de meeste grote landen zich afzijdig houden. Een buitenkansje dus."

"Uiteraard moet er veel gebeuren. Er moeten bijvoorbeeld nieuwe stadions komen. Brussel, Antwerpen, Brugge, Charleroi en Luik, dat zouden de Belgische WK-steden moeten worden. Maar er is meer. We hebben ook 32 trainingsfaciliteiten nodig, voor alle deelnemers. We vragen inderdaad heel veel. Sommigen verklaren me gek, maar dat deden ze 12 jaar voor Euro 2000 ook."

En dat toernooi is prima verlopen. Daarom zijn ook de Nederlanders erg enthousiast. Nederlands bondsvoorzitter Jeu Sprengers ziet een gezamelijke WK-organisatie zeker zitten. "Alleen kunnen we het niet", klinkt het. "Maar België moet er wel echt in geloven. Die bescheidenheid is nergens goed voor."

Tegen eind dit jaar zou een beslissing moeten vallen. Gaan de Nederlandse en Belgische Voetbalbond akkoord, dan wordt er volgend jaar een team gevormd. Zij moeten een sterk dossier opstellen, waarmee de Fifa in 2011 -het jaar van de toekenning- overtuigd moet worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties