D'Hooghe: 'Zeer tevreden over Ferrera'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
D'Hooghe: 'Zeer tevreden over Ferrera'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge kende een allesbehalve goede competitiestart, maar toch weigerde voorzitter Michel D'Hooghe steeds het woord crisis in de mond te nemen. Ook aan zijn trainer, Emilio Ferrera, heeft hij nooit getwijfeld. "Ik ben zeer tevreden over Ferrera", aldus D'Hooghe in Het Laatste Nieuws.

"Ik ben onvoorstelbaar tevreden over hem", vertelt D'Hooghe. "Ik heb het allergrootste respect voor de vakkennis, de ernst en de inzet van Emilio: een vaardig vakman. Daarnaast hebben we met Jan Van Winckel een topper inzake conditietraining. Franky Van der Elst en Dany Verlinden zijn waardevolle praktijkmensen. Welnu, ik zal uit de biecht spreken... Vorige dinsdag heeft de voltallige beheerraad beslist om deze mensen voluit te steunen, ook in moeilijke momenten. Emilio mag deze woorden beschouwen als blijk van groot vertrouwen. Ik kijk niet op korte termijn..."

"Het klopt dat ik tijdens de rust van de wedstrijd tegen Bergen in de kleedkamer ben geweest. Normaal doe ik dat niet, maar ik was bezorgd. Bezorgd om het patrimonium van de club, de meer dan 22.000 abonnementhouders. Op het einde van de eerste helft ben ik naar de kleedkamer gestapt, en daar heb ik een onderhoud gevraagd met de trainer -ik heb dus niét met de spelers gesproken. Ik vond de spektakelwaarde in die eerste helft bedroevend laag, en zoiets verdienden onze supporters niet. Ik vroeg Emilio om stil te staan bij de manier van spelen. Dit was tenslotte een thuiswedstrijd, en niet bepaald tegen Real Madrid. Het voetbal mocht een beetje spectaculairder. Mijn aanwezigheid in de kleedkamer lekte uit, en de pers speculeerde meteen op een crisis in Brugge, een wereldoorlog. Soit, ik heb leren incasseren, na 35 jaar in dit milieu. Zoals Guido Gezelle zei: 'Wie niet tegen het ruisen van de bladeren kan, mag het bos niet in."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties