KVK Tienen - Standard Luik 1 - 2

Guillaume Belaey
KVK Tienen - Standard Luik   1 - 2

Inleiding: KVKT die het nog steeds moet stellen zonder Sindy Put en Sarah Moens mist nu ook de gekwetste Nathalie Junius.

1ste helft: In de 2’ van de wedstrijd krijgt KVK onterecht geen strafschop na een fout op Ebhodhage. Een goed georganiseerde Standard is in deze aanvangsfase duidelijk de betere ploeg. Door het niet goed wegwerken van de vrije trap van Van Herle door onze doelvrouw Peeters kan de goedgevolgde Theunissen de stand op 0-1 brengen.

2de helft: KVK start beter aan de 2de helft en wil snel zijn achterstand wegwerken maar ondanks de inzet bleef hun spel vooral slordig. Standard komt goed weg na een shot op de paal van Das waar de rebound van Philtjens en Meers niet in het Waalse doel beland. In de 67’ is het toch eindelijk raak. Na een goed samenspel van Das en Philtjens wordt deze laatste foutief gestopt en mag Meers de terechte penalty binnen trappen. Standard is niet aangeslagen want 5’ later verstuurt Van Herle Colard in de diepte, deze neemt de bal in één tijd goed mee en werkt beheerst af. KVKT krijgt nog wel enkele goede kansen maar net zoals Das en een goedspelende Philtjens krijgt Ebhodhage de bal niet in het doel tegen haar ex-ploeg.

Commentaar: Enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen en een goed Standard Luik hebben KVK weerhouden de 3 punten in eigen huis te houden.

KVKTienen: Peeters, Deruyter, Onclin (46’ Weyntjes) Clessens, Vleminckx, Meers, Paulus, Ebhodhage, Coteur (55’ Huybrechts) Philtjens, Das

Wisselspeelsters: Vandermotte, Dormaels

Doelpunten: 20’ Theunissen  0-1    67’ Meers  1-1     72’ Colard  1-2

Kaarten: geel: Clessens (KVK)