Analyse Statistieken CL na twee speeldagen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Statistieken CL na twee speeldagen
Foto: © SC

Het competitievoetbal van dit weekend zit er weeral op en iedereen kan zich nu voorbereiden op het Europese voetbal. Op dinsdag en woensdag zullen er heel wat teams het opnieuw tegen elkaar opnemen in de derde speelronde van de Champions League. Voetbalkrant.com geeft jullie alvast een overzichtje van de statistieken na twee speeldagen.
 
Om te beginnen zetten we de topschutters even in de kijker. Didier Drogba (Chelsea), Fernando Morientes (Valencia) en Louis Saha (Manchester United) staan aan de leiding met drie doelpunten. Achter het drietal staan er een hele hoop spelers met twee doelpunten waaronder Peter Crouch (Liverpool), Totti (AS Roma) en Fred (Lyon). Nicolas Frutos scoorde op de vorige speeldag ook zijn eerste doelpunt.
 
Als spelers doelpunten willen maken, hebben ze meestal een goede aangever nodig. Daarom krijgen ook de assist-gevers de nodige aandacht. Twee spelers brachten al drie doelpunten aan. De goalgetter van Barcelona Samuel Eto'o en de geniale middenvelder Juninho strooiden al met prachtige assists. Ook Mbark Boussoufa staat hoog in het lijstje. De speler van Anderlecht lag aan de basis van twee doelpunten. David Villa en Deco kregen al twee assists ook al achter hun naam.
 
Er zijn ook minder leuke statistieken, zoals die voor de vuilste spelers. Momenteel kregen al drie spelers van Inter een rode kaart. Patrick Vieira, Fabio Grosso en Zlatan Ibrahimovic mochten alle drie al vroegtijdig gaan douchen. Ook twee spelers van Hamburg konden de wedstrijd niet volmaken. Benjamin Lauth en Sascha Kirschstein kregen al de rode kaart onder hun neus geduwd.
 
Over de doelpunten willen we nog enkele andere statistieken meegeven. Zo is groep D momenteel de aantrekkelijkste poule als het om doelpunten gaat. Er werd in de groep van Valencia en AS Roma al zeventien keer gescoord. Diezelfde groep is meteen ook de vuilste groep als het op gele kaarten aankomt. Achttien gele kaarten, maar wel nog geen enkele rode.
 
De meeste doelpunten werden in de Champions League gemaakt tussen de 46e en 60e minuut. Zestien van de 81 doelpunten viel vlak na de rust. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties