Valencia blijft winnen

Valencia heeft ook zijn derde wedstrijd in deze Champions League winnend kunnen afsluiten.  De Spanjaarden haalden het vrij eenvoudig met 2-0 van Shakhtar Donetsk.  David Villa scoorde al in de eerste helft beide doelpunten.

Bij de thuisploeg stonden Joaquín, Morientes en Regueiro aan de aftrap.  Ayala startte op de bank.   Shakhtar koos met Marica en Aghahowa vrij verrassend voor twee spitsen.  Valencia startte het best aan de partij en kreeg via Joaquín al snel een kans op de openingstreffer, maar de rechtsbuiten toonde zich niet trefzeker genoeg.  Iets na het kwartier kwam ook Villa dicht bij een doelpunt.  Zijn vrije trap werd echter gestopt door Pletikosa.  De bezoekers probeerden wel iets terug te doen, maar trapten te vaak in de Spaanse buitenspelval.  Het bleef dan ook grotendeels éénrichtingsvoetbal en op het halfuur viel het verdiende openingsdoelpunt. Villa profiteerde van een misverstand in de Oekraïense verdediging om de score te openen.  Shakhtar reageerde via Aghahowa, maar Navarro gooide zich voor de bal en voorkwam zo de gelijkmaker.  Even later was het opnieuw Valencia dat in de aanval trok.  Villa stond eerst in de weg van Morientes, maar maakte er kort voor rust op aangeven van Joaquín zelf 2-0 van.

De bezoekers voerden aan de rust een dubbele wissel uit: Aghahowa en Jadson Rodriguez bleven in de kleedkamer voor Hubschman en Brandao.  Shakhtar probeerde de wedstrijd wat meer in handen te nemen, maar had het moeilijk om de zestien te bereiken.  Een vrije trap van Matuzalem van op een veelbelovende positie leverde ook weinig gevaar op.  Iets na het uur kreeg invaller Hubschman dan toch een goede kans.  Hij miste echter net de bal.  Valencia kwam er toch ook een aantal keer uit via Morientes en Villa, zonder Pletikosa echt in de problemen te kunnen brengen.  Cañizares moest wel zijn kunnen nog eens tonen bij een poging van Brandao.  Toen Sviderski iets meer dan een kwartier voor het einde zijn tweede gele kaart pakte, werd het wel heel moeilijk voor de Oekraïeners.  Valencia dreigde enkele minuten later via Jorge Lopez.  Zijn schot week echter af op Leonardo en miste daardoor het doel.  De wedstrijd kabbelde rustig voort naar het einde en Valencia hield zo betrekkelijke eenvoudig de drie punten thuis.  Shakhtar wacht nog steeds op zijn eerste overwinning in deze campagne en moet die nu proberen te behalen in de thuiswedstrijd tegen Valencia.