Antwerp maakt brandhout van Lokeren

Bij Lokeren was men er niet gerust in na de bekerloting toen men hoorde dat men naar de Bosuil moest afzakken. En die vrees bleek terecht. De club van trainer Ariël Jacobs verloor met zware 4-1 cijfers. De Great Old zorgde misschien wel voor de stunt van het weekend. De ruim 7.000 toeschouwers zagen een verdiende overwinning.

Al na drie minuten ontplofte de Bosuil. Dong maakte er, na een mooie actie van Souleymane, 1-0 van. Daarna plooide de thuisploeg terug en kwam Lokeren beter in de wedstrijd. Het kwam dan ook iets over het kwartier op 1-1. Tambwe kon eindelijk nog eens scoren voor Lokeren. Dat was ondertussen vier wedstrijden geleden voor de eersteklasser. Na de gelijkmaker domineerde Antwerp. Zowel Dong als Gibbson kregen nog een grote kans, maar beide faalden in de afwerking. Vijf minuten voor rust was het dan toch raak. Opnieuw stond de Chinees Dong aan het kanon. Hij schoot een bal van buiten de zestien mooi in de rechterhoek.

Ook na de rust nam Antwerp het initiatief. Souleymane maakte er na een rush van zeventig meter 3-1 van. Nog was het niet gedaan voor Lokeren. De spelers van Antwerp kregen er niet genoeg van en bleven op zoek gaan naar doelpunten. Souleymane miste op aangeven van Campbell een enorme kans. Tot slot wou ook Campbell zich nog in de kijker spelen. De jonge aanvaller zette met een schitterende lob de 4-1 eindstand op het bord. [AN]