AA Gent verliest twee kostbare punten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
AA Gent verliest twee kostbare punten
Foto: © SC

In deze incidentrijke wedstrijd verloor AA Gent  bij gebrek aan afwerking en een sterke doelman Cordier twee punten. Anderzijds speelde Brussels-voorzitter Vermeersch zich opnieuw in de kijker weliswaar dit keer in negatieve zin. Reden voor scheidsrechter Claude Bourdouxhe om in de 37ste minuut het spel stil te leggen en de spelers voor ruim 10 minuten naar de kleedkamers te sturen en Vermeersch te verwijderen uit de neutrale zon. De Brusselse beleidsman pikte het immers niet dat even voordien Kalulika met een tweede gele kaart werd uitgesloten.  Vermeersch stapte gewoon het veld op en bood de ref zijn jas aan.
 
Nochtans zorgde Gent voor een blitzstart want in de aanvangsminuten kogelde Noukeu op aangeven van De Beule te zwak op doelman Cordier waarna Pavlovic nipt naast kopte. In de 12de minuut was derde keer goede keer. De bezoekende doelman verhinderde een poging van Zewlakow waarna Noukeu in de rebound fluks afwerkte. In het verder verloop van deze eerste helft bleek Brussels amper in staat om gevaarlijk uit de hoek te komen. Op het kwartier liep Gent  overigens dicht tegen de verdubbeling hoewel Noukeu de actie Grégroire-De Beule niet verzilverde.
 
De enige ernstige bezoekende dreiging kwam er in de 29ste minuut wanneer Smoje slordig uitverdedigde, Téhoué dit oppikte en Gorus de kans gaf om te scoren. Een gelijkmaker waarbij Gent even het noorden kwijt was. In de 32ste minuut kreeg de tot dan onzichtbare Kalulika zijn tweede gele kaart zodat Brussels met 10 man verder moest. Twee minuten later bereikte Gillet met een kopbal Olufade die staalhard Cordier een tweede keer versloeg.
 
Meteen het moment voor ‘l’acte de presésence’’ van Brussels-heethoofd Vermeersch om het veld op te stappen en zijn jas aan Bourdouxhe te gaan overhandigden. Tumult alom waarna de scheidsrechter de spelers naar de kleedkamer floot. Bij het hernemen maakten beide ploegen zonder veel overtuiging de laatste minuten van deze incidentrijke eerste helft vol.
 
In het vierde kwartier leek het er op dat de Buffalo’s de bezoekers met haar en huid zouden oppeuzelen. Olufade kopte van dichtbij naast, Grégoire trof  de paal , Noukeu miste in de rebound . Een schitterende actie De Beule-Zewlakow-Noukeu kon Grégoire evenmin afgewerkt worden. Uiteindelijk lukte het dan toch toen op hoekschop Pavlovic in de 55ste minuut binnenknikte. Niettemin bleef Brussels ondanks die numerieke minderheid krampachtig aanklampen om vooral een dodelijk vierde doelpunt te voorkomen.
 
AA Gent blijkbaar zeker van winst bleef de toestand meester tot op het uur de infiltrerende Téhoué door Svetlicic in de strafschopzone werd neergehaald. Bourdouxhe legde de bal op de stip. Voor Culek de kans om een tweede aansluitingstreffer te scoren. In het slotkwartier ging Gent de Brusselse defensie nog meer onder druk zetten.. De Beule kopte van dichtbij op Cordier die even later de voor hem opdoemende Olufade opnieuw belette om te scoren.
 
 Die doelrijpe kansen niet afwerken zou één minuut voor de reglementaire speeltijd de Buffalo’s echter zuur opbreken. Met een fraaie vrije trap knalde Gorus immers de derde gelijkmaker voorbij een verbouwereerde doelman Herpoel. Wat voor Gent aanvankelijk een makkie leek te worden eindigde voor de ontgoochelde Gentse fans meteen in mineur.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties