D. Zultse VV - DVK Haacht 1 - 0

Guillaume Belaey
D. Zultse VV - DVK Haacht  1 - 0

Zultse behaalde tegen rode lantaarn DVK Haacht op basis van de eerste helft een moeilijke maar verdiende zege.
In de eerste helft manifesteerde het spelbeeld zich vooral op de speelhelft van DVK Haacht. Na 11’ versiert Zultse de eerste kans.  Fien Decabooter kan Bianka Ternier centraal aanspelen, die richting doel vertrekt.  Bianka haar schot mist echt richting.  Fien Decabooter (aan de rust vervangen wegens ziekte) ligt ook aan de basis van hetvolgende gevaar.  Fien rukt langs de flank op en haar voorzet wordt in hoekschop verwerkt.  De daarop scherp genomen hoekschop van Catherine Debaere belandt via een Haachtse speelster op de deklat.  Catherine Debaere kan op het kwartier nog tweemaal een vrije trap voor het doel brengen maar in beide gevallen staan de Zultenaren in de rechthoek niet op de juiste plaats.  De Zultse aanvallengolf in de 1e helft blijft.  Bianka Ternier kan doorbreken maar moet te ver uitwijken voor een goed uitkomende Matheï.  Bianka zet nog voor maar een teruggekomen Haachtse speelsters werkt de bal weg.   Ternier is ook betrokken in de volgende aktie.  Haar voorzet is iets te ver voor Marijke De Rouck die aflegt naar Fien Decabooter.  Haar voorzet wordt in één tijd op de slof genomen door Bianka Ternier.  Het schot wordt echter gekraakt.  Matheï toont in de 33’ nog eens haar kunnen.  Een schot van Elien Ameye wordt door Matheï over het doel getipt.  De Haachtse doelvrouw gaat echter even later (37’) in de fout.  Bianka Ternier gaat richting doel en wordt door Matheï foutief gestuit.  Strafschop waarbij Marijke De Rouck Matheï geen kans geeft (1-0).  DVK Haacht kon daar in de eerste helft heel weinig tegenover stellen.  De Zultse achterhoede is bij de pinken waardoor Cortvriend bijna werkloos haar eerste helft afwerkt.  Voor Zultse noteren we in de eerste helft nog één kans.  Een voorzet van Ternier kan net door een aankomende De Rouck niet in het doel verlengd worden.
Al noteerden we in de eerste helft heel wat kansen, in de tweede helft waren deze heel bijzonder schaars.  Zultse kwam niet meer op het niveau van de eerste helft en DVK Haacht kwam meer en in meer in balbezit.  Gelukkig voor Zultse ontbrak het bij Haacht aan scherpte vooraan en kon Zultse zo de drie punten aan de Kastanjelaan houden.  Aan de Zultse kant noteren we over de tweede helft een halve kans.  Een goeie doorsteekpas van Lore Vandeghinste is net iets te ver voor Marijke De Rouck waardoor Matheï goed tussenbeide komt.  Bij Haacht noteren we vooral in de laatste 10’ een stevige druk voor het Zultse doel.  Geen enkele bal valt echter op de juiste plaats zodat de ruststand meteen ook de eindstand is.

Zultse : Cortvriend, Van Daele, Ameye, Wallez, Cael, Decabooter (46’ Marchal), Ternier (73’ De Puydt), Debaere, Verlinde (61’ Volckaert), De Rouck

Haacht : Matheï, Timmers (60’ Coeckelbergs), Oosters, Van Gucht, Derom, (71’ Coenen)  Verhaegen, Bleeckx, Gosiau, Michielsen, Hofkens, Janssens

Gele kaarten : Matheï (H), Michielsen (H)

Doelpunten : 37’ 1-0 Marijke De Rouck (strafschop)