Rapide Wezemaal - Oud-Heverlee Leuven 6-1

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Rapide Wezemaal - Oud-Heverlee Leuven  6-1
Foto: © SC

Deze derby is in de media als een voetbalclash voorgesteld. In de laatste twee seizoen won OHL op Wezemaal. In het begin van deze maand wonnen de B-ploeg en de gemengde kadettenploeg van OHL tegen Wezemaal.
Een talrijk publiek is opgekomen voor dit burenduel. Het veld ligt er goed bij. Het is een mooi herfstweer maar met een laaghangend verblindend zonnetje.
 
Wezemaal neemt meteen het overwicht. Maar OHL neemt over. Wezemaal komt terug. Zo gaat het op en neer. OHL drukt. Wezemaal, dat harder is in de duels, breekt gevaarlijker uit.
Wanneer in de 37’ de OHL-verdediging aarzelend uitverdedigt, kan Maes scoren: 1-0. Een corner in de 40’ belandt bij een vrijstaande Timmermans, die binnen kopt: 2-0. Meteen de ruststand.
 
Wezemaal herbegint met overwicht. In de 55’ houdt Kelly Ickmans met een knappe safe haar netten vrij.
In de 60’ wordt Kelly Nijns kruiselings aangespeeld, zij breekt op rechts door en bedient Onzia, die niet aarzelt: 2-1. Wanneer Van Roie in de 66’ doorbreekt, wordt zij foutief gestopt, waarvoor de OHL-supporters een penalty claimen.
In de 68’ wordt Verelst aangespeeld. Zij devieert tussen de doelpalen: 3-1. In de 73’ gaat Meeus alleen door: 4-1. Wezemaal ontwikkelt haar overmacht. Meykens plaatst de 5-1. Verelst besluit met 6-1 kort voor affluiten.
 
OHL: Ickmans, Vanelderen, Goris (62’ Schouteeten), Goethals, Zwaenepoel, Mathues, Onzia, Cayman, Torfs (58’ Van Den Bergh), Van Roie (85’ Vanpee) Nijns.
 
Doelpunt: Onzia 2-1 (60’)
 
Geel Goethals (67’)
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties