Anderlecht Club Brugge achterna?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht Club Brugge achterna?
Foto: © SC

Anderlecht speelde gisteren slechts 2-2 gelijk tegen Lille, maar veel erger was de nederlaag van AC Milan in AEK Athene. De zege van AEK betekent dat Anderlecht de tweede ronde mag vergeten. Bovendien wordt ook een ticket voor de Uefa-beker moeilijk. Mogelijk wordt Anderlecht straks geconfronteerd met het probleem dat Club Brugge enkele seizoenen geleden kende: het B-elftal van Milan.

Drie seizoenen geleden was Club Brugge op de laatste speeldag nog volop in de running voor de tweede ronde. Het moest zelf winnen van Ajax en hopen dat Celta niet won op Milan. Het al geplaatste AC Milan besloot echter zijn B-elftal op te stellen tegen Celta de Vigo. Gevolg: de Spanjaarden wonnen met 1-2 en Club moest zich na de winst tegen Ajax tevreden stellen met een Uefa-bekerticket.

Over twee weken kan met Anderlecht hetzelfde gebeuren. De Brusselaars kunnen nog een Uefa-bekerticket binnenhalen, maar moeten dan zelf winnen van AEK en hopen dat Lille géén punten pakt op Milan. En ook nu is Milan al zeker van kwalificatie, dus is de kans reëel dat ze opnieuw enkele spelers laten rusten. Hopelijk loopt het dit keer beter af...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties