'Grygera blijft ons interesseren'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Grygera blijft ons interesseren'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht is nog altijd op zoek naar verdedigende versterking en nu het zo goed als zeker is dat de Tsjech Zdenek Grygera Ajax Amsterdam zal verlaten, denken ze in het Astridpark weer aan de 26-jarige international. 

Grygera heeft het bestuur van Ajax te kennen gegeven toe te zijn aan een nieuw avontuur. Henk Ten Cate, coach van de Amsterdammers, liet al verstaan bereid te zijn Grygera te laten gaan in de winterstop bij een goed bod. "Grygera was vorige zomer niet haalbaar voor ons, maar hij blijft een speler die ons zeker interesseert", liet Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck noteren in Het Laatste Nieuws.

Anderlecht zal dan wel serieuze troeven op tafel moeten gooien. Er zijn nogal wat Italiaanse teams die interesse tonen in de Tsjech. Bovendien moet Grygera ook nog geïnteresseerd zijn om zijn carrière voort te zetten bij de Brusselaars. Hij wou namelijk Ajax ook verlaten om 'andere culturen te leren kennen'. Ondanks zijn nog vrij jonge leeftijd speelde Grygera al 48 interlands voor zijn land.

Verder houdt Anderlecht ook nog twee Marokkaanse internationals in de gaten. Het gaat om Hicham Mahdoufi en Michaël Chrétien. Mahdoufi speelt nog in de Marokkaanse competitie bij Olympique Khourigba. Het is een 23-jarige linksachter. Toch was zijn scoutingsrapport niet echt lovend. Bij de landskampioen klonk het dat Mahdoufi een verdediger is met uitstekende aanvallende kwaliteiten, maar dat ze in eerste instantie op zoek zijn naar verdedigers die in de eerste plaats kunnen verdedigen.

Chrétien is een iets bekendere naam. Hij is een 22-jarige rechtsachter die momenteel speelt bij de Franse revelatie AS Nancy. Hij bezit een dubbel Frans-Marokkaans paspoort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties