'Kampioen worden, anders stap ik op'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Kampioen worden, anders stap ik op'
Foto: © SC

Ricardo Lavolpe, de coach van Boca Juniors, spreekt naar aanleiding van het nakende kampioenschap klare taal. De 54-jarige coach moet met zijn team op zijn minst een gelijkspel zien af te dwingen tegen Lanús in het eigen Estadio La Bombonera en dan is het zeker van het Torneo Apertura. Als Boca Juniors de titel verliest, dan stapt de ex-bondscoach van de Mexicaanse nationale ploeg op.

Concurrent in de titelstrijd is Estudiantes de La Plata met oude bekende Juan Sebastian Veron in de rangen. Zij spelen tegen Arsenal de Sarandi. Estudiantes moet winnen en hopen op een nederlaag van Boca want het volgt in de stand op drie punten van Los Xeneizes.

"De wedstrijd van zondag is een finale tegen een tegenstander die nergens meer om speelt. Ongeacht het feit of ik mijn werk goed of niet goed heb gedaan, zullen deze negentig minuten bepalen of ik coach blijf bij Boca of niet", aldus Lavolpe.

Vorige week al kon Boca Juniors eigenlijk al de titel gepakt hebben, maar door de druk verloor het team verrassend met 1-0 van Belgrano de Cordoba. "De druk was te groot op de schouders van mijn spelers. Nu moeten we het klaarspelen. Voor een gelijkspel kunnen we niet gaan. We moeten voor de volle winst gaan", zegt de voormalige doelman daarover. Boca Juniors kan morgen de derde titel op rij veroveren en dat zou een clubrecord zijn. Eerder legde het al beslag op de Torneo Apertura en Torneo Clausura van vorig seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties