Futsal Hasselt - Borgerhout

Jan Van Looy

Frank Luypaert en Aziz Sabi selecteerden Talhaoui in doel en verder Sababti, Kasmi, Belmhani en Ajouaou om deze partij af te trappen. Coach Papanicolaou begon met Steegman in doel en verder Makhoukhi, Laarissi, Ngarigota en Ozcan. In de eerste helft viel er voor de toeschouwers niet echt gigantisch veel te beleven. Ozcan toonde zich een eerste keer met een afstandsschot dat door Talhaoui met één hand werd gepareerd. Borgerhout had in de aanvangsfase meer balbezit en zocht weliswaar wat steriel gemakkelijker de diepte op. Bij Hasselt vooral veel voorzichtigheid en lateraal spel rond de middellijn. Na goed 5 minuten lanceerde Sababti een splijtende dieptepas door het centrum naar de 2de paal , maar Belmhani besloot glijdend voorlangs.

Na bijna 6 minuten pakte Hasselt al een 3de blauwe kaart, terwijl de teller van Borgerhout nog op nul stond. Een halve minuut later kwam Ngarigota wat gelukkig in balbezit en schakelde snel om. Hij zag Ozcan vertrekken op links maar passte onzuiver buiten diens bereik. Onzuivere passes kwamen wel vaker voor in de eerste helft. Na 9 minuten brak Ajouaou snel uit en hij bediende gepast Zeroual. Redwan knalde hard maar zijn trap werd afgeblokt door Timmy Brepoels die een tijdje geblesseerd bleef liggen.

Steegman wierp ver uit en lanceerde zo Ozcan die perfect klaar legde voor Laarissi. Talhaoui was echter op post en blokte het schot prima af. Het antwoord van Sababti strandde aan de overzijde op Steegman. Er waren geen 12 minuten gespeeld toen Laarissi pardoes op de Borgerhoutse defensie liep en zo Borgerhout een derde blauwe kaart aannaaide. Op 4 minuten was de blauwe kaartenstand rechtgetrokken en even later zelfs volledig omgebogen toen ref Huens niet alleen blauw maar ook geel presenteerde aan Sababti voor een botsing met een Hasseltse aanvaller. Sababti ging even later wel snel op doel af en werd door een Hasseltse verdediger op de hielen gelopen waarna ze de bal konden deviëren in corner.

Een schot van Kasmi ging even later maar een halve meter naast de kooi van Steegman en toen op het kwartier Belmhani weer inviel had hij al na seconden een pegel tegen het kruishout in petto voor de Hasseltse doelman. Dezelfde Belmhani had een fraaie boogpas over de Hasseltse defensie in de benen naar de jonge Zouggaghi, maar de jonge Omar knalde op de thuisgoalie. Na bijna 8 maanden inactiviteit maakte Zaid El Morabiti zijn rentree tot grote vreugde van al wie van Futsal houdt. Zaid bleek nog wat inhaalwerk te hebben op het conditionele vlak, maar op zijn leeftijd maakt hij dat waarschijnlijk heel snel goed.

Een minuut voor tijd gleed Kasmi op een assist door naar de bal op het gladde parket en kwam in botsing met doelman Steegman. Die leverde een overtuigend stukje doodgaan af en ook Kasmi werd met geel bedacht. De eerste helft kende nog een passeerbeweging van Zaid El Morabiti maar zijn schot ging in het zijnet.

TWEEDE SPEELHELFT

Luypaert en Sabi kozen voor Talhaoui, Kasmi, Sababti, Zouggaghi en Ajouaou. Papanicolaou selecteerde zoals gewoonlijk hetzelfde vijftal als in de eerste helft.De tweedehelft leverde van bij de start al meer spektakel. De toeschouwers zaten amper neer of Ozcan leek de openingstreffer te gaan binnen vallen, maar hij mikte op de staak. Aan de overzijde leverde Zouggaghi een prima voorzet af, maar Ajouaou wou met wat teveel fantasie de deviatie maken en miste zo de bal. In de volgende fase ging Ozcan sterk door met een opzittende Sababti. Sababti kon gelet op zijn geel in de eerste helft geen risico’s nemen een moest Ozcan laten schieten. Die mikte onhoudbaar op halve hoogte naast Talhaoui en opende zo de score. 21’41”ste minuut: Cihan Ozcan: 1 – 0 Na goed 26 minuten leed Kamal Belmhani balverlies, maar hij zette dat knap zelf terug recht.

Borgerhout creëerde druk en kreeg twee corners, maar het gevaar kwam er bij een uitbraak van Laarissi die alleen op Talhaoui af stevende. Op het juiste moment legde Hamza Laarissi breed naar Ozcan, maar Kasmi had niet op een inspanning gekeken en wist de pass te onderscheppen. Er was bijna een half uur voorbij toen het mis ging in de Borgerhoutse organisatie. Sababti en Kasmi waren vooruit aan het drukken terwijl Laarissi op de flank wist zijn man uit te spelen en op te rukken naar de doellijn. Van diep op de flank bracht hij de assist voor doel waar niet scherp werd opgelet en Ozcan gemakkelijk zijn tweede roos van de avond wist te scoren. 29’57”ste minuut: Cihan Ozcan: 2 – 0 Dit doelpunt leek de wedstrijd pas echt te doen openbreken. Borgerhout ging ineens met veel meer overtuiging voor de aanval kiezen en de bezoekers drukten de volgende minuten de thuisploeg achteruit.

In de 31ste minuut had Kasmi het lef om eens uit de tweede lijn voor een schot te kiezen en dat bleek meteen de goeie keuze want Steegman had geen enkel verhaal tegen de laag in doel verdwijnende knal. 31’06”ste minuut: Mohamed Kasmi: 2 – 1 Amper 20 seconden later kwam Kasmi bij een stilstaande fase opnieuw aan de bal, maar nu miste zijn schot het kader. In de 32ste minuut bracht de Borgerhoutse flank de bal voor doel waar eerst Zeroual aanlegde, maar uiteindelijk El Moussaoui het leer over de doellijn wist te werken. 32’25”ste minuut: Karim El Moussaoui: 2 – 2 Borgerhout leek Hasselt bij de keel te hebben maar net dan werd er een time-out genomen en verdween het geloof in een Borgerhoutse doorbraak opnieuw een beetje.

Voor de toeschouwers volgden er nog een 7tal bloedstollende minuten met heel wisselende kansen. Karim El Moussaoui haalde nog een keer hard uit maar Steegman bokste de bal in corner en ook bij een pegel van Kasmi keerden de vuisten van Brendan de bal. Aan de overkant waren er pogingen van Ozcan die twee keer Talhaoui op de proef stelde. Uiteindelijk kreeg de uitblinker van Hasselt nog geel maar dat was al heel de wedstrijd goedkoop in de aanbieding. Aan de eindstand wijzigde niks meer. EINDSTAND: 2 – 2