PSG dansend naar volgende ronde

Kevin Vanbuggenhout

Paris Saint-Germain deed een oproep aan zijn supporters om de ploeg woensdagavond naar de overwinning te stuwen. Winst tegen Panathinaikos, dat op kop stond in groep G, zou PSG na een mindere periode alsnog in de volgende ronde van de Uefacup brengen.

Het was een kwartier wachten op het eerste gevaar. Théodoridis was enkele verdedigers te snel af, zijn schot ging net naast. De reactie van PSG liet niet niet op zich wachten. Kalou trof de rechterpaal en kopte de rebound zelf naast. Vlak voor het halfuur klom Paris SG dan toch op voorsprong. Pauleta schoot na een één-tweetje met Kalou de openingstreffer tegen de netten. PSG ontwikkelde een hoog tempo en rechtvaardigde zo de voorsprong. De stand wijzigde niet meer in de eerste helft.

De tweede helft was nog niet lang bezig of het stond al 2-0. Pauleta schoot laag in de linkerhoek binnen. Voor Panathinaikos was het zaak om zich nu niet zomaar te laten wegzetten. Leontiou trapte recht op Landreau. Maar nog in de eerste tien minuten diepte PSG zijn voorsprong nog uit. Een mooie collectieve actie leidde tot de 3-0. Rodriguez speelde de bal naar Hellebuyck, die kon voorzetten en Kalou kopte aan de tweede paal binnen. Twee minuten later zette Rodriguez voor naar de vrijstaande Kalou die van dichtbij binnenschoot: 4-0. Hier ging de verdediging van Panathinaikos toch niet vrijuit. Voor het eerst sinds lang was het nog eens feest in Parijs. PSG nam nu de bovenhand en toonde zich ook efficiënt. Net na het uur moest Landreau toch nog eens de handen uit de mouwen steken. In de 69ste minuut bereikte Pauleta Rodriguez die doelman Ebede omspeelde. Toch besloot Rodriguez nog over. De knieën van Ebede stonden een doelpunt van Hellebuyck in de weg. Panathinaikos werd uit zijn lijden verlost en Paris SG boekte een ruime overwinning.

Paris Saint-Germain haalt dus toch nog de volgende ronde na een feestelijke avond tegen het Griekse Panathinaikos. Pauleta en Kalou waren de helden voor Parijs. Bij PSG speelde Rozehnal overigens de hele wedstrijd. PSG eindigt tweede in de groep en ontmoet in de volgende ronde een afvaller uit de Champions League. Panathinaikos is ondanks deze pandoering groepswinnaar.