Heerenveen wint, maar is uitgeschakeld

Kristof Blomme

In groep D boekte Osasuna een ruime 0-3 overwinning bij Parma. Toch zijn de Italianen groepswinnaar met negen punten. Ook Osasuna stoot door naar de volgende ronde. Heerenveen won in blessuretijd met 1-0 van Lens. Dat was niet voldoende voor de Friezen, zodat ook Lens de volgende ronde bereikt.

Parma - Osasuna 0-3

Parma haalde in de vorige drie partijen het maximum van de punten en was dus al zeker van de volgende ronde. Osasuna daarentegen moest nog vol aan de bak. Het waren dan ook de Spanjaarden die de match in handen namen. Na een halfuur loonde dat ook. Lopez bracht de bezoekers 0-1 voor. Vlak voor rust leek de partij helemaal gespeeld. Het was opnieuw Lopez die de score verdubbelde. In de slotfase van de match werd het zelfs nog 0-3. Dit keer stond Juanfran aan het kanon.

Heerenveen - Lens 1-0

Heerenveen had een mirakel nodig om alsnog de volgende ronde te bereiken. Toch bleven de Friezen niet bij de pakken zitten. Alves miste echter de beste mogelijkheid voor de pauze. Aan de overkant moest onze landgenoot Vandenbussche Demont van een doelpunt houden. Ook na de rust bleef topschutter Alves de gevaarlijkste man op het veld. Hij probeerde het twee keer van ver, maar telkens verdween zijn poging net naast. Aruna kreeg nog een kans namens de bezoekers, maar hij faalde in de afwerking. In blessuretijd tekende de onvermijdelijke Alves toch nog voor de verdiende overwinning voor de thuisploeg. Dat volstond echter niet voor de volgende ronde.