Interview Warren Joyce na de topper

Joeri De Ren
| 0 reacties
Warren Joyce na de topper
Foto: © SC

Vanavond zagen we propaganda voor het voetbal op alle vlakken. Winst en een verkleinde kloof, dit lijkt ideaal zo vlak voor de winterstop ?

Voor de club, de fans en de spelers was dit inderdaad een fantastische avond. We kunnen met een lekker gevoelen de winterstop instappen. De kloof werd herleid tot 5 punten, maar er rest nog veel werk na Nieuwjaar en dat beseffen we ten volle. Je moet eerst die kloof dichten en dan verder geen steken laten vallen. Iedereen dacht dat Dender niet meer bij te halen viel, maar de kloof is terug gehalveerd. Het is nu terug een race tussen 2 paarden We zagen vandaag wel waarom Dender terecht bovenaan in het klassement staat.

Vertrekken er nu spelers en in welke mate verontrust dit jou met het oog op de terugronde ?

Ik denk dat we pas aan het eind van de week duidelijkheid zullen hebben. Ik weet nog niets en Andy heeft enkel vermoedens, maar ook nog geen enkel antwoord. We zullen moeten afwachten en dan kijken we verder, al denk ik niet dat we in de problemen zullen komen.

Jij gaf al wel een lijstje aan het bestuur van interessante (Belgische) spelers ?

Ik heb zeer veel wedstrijden gezien en inderdaad een aantal pistes aangegeven die te volgen zijn om de club te wapenen voor de toekomst. Je wil als club toch werken met een duidelijk Belgisch getint elftal, met jongens die voor deze club willen vechten en zich er ten volle mee kunnen identificeren. De Engelse jongens zijn fantastisch en ze geven zich voor de club. Maar voor de fans is het leuker als ze zich nog van dichter met het team kunnen identificeren en daarbij hoort op lange termijn een groter gehalte aan locale jongens en jeugdspelers.

Vind je dan dat de Engelse jongens soms te weinig banden ontwikkelen met de club ?

Neen, ze geven zich voor 100% voor deze club. Ze vechten elke week ook hard voor elke bal en ze zijn op korte tijd gaan houden van deze club en hun supporters. Het is, zoals beoogd, een mooie wisselwerking. De club wordt er beter van, maar ook de spelers krijgen er veel voor terug. Ik vind het mooi om zien dat die jongens zich zoals dit jaar zo snel kunnen inpassen en dat dit probleemloos gebeurt. Nog mooier is te zien dat die jongens ook echt gaan houden van de club en hun entourage, al behoren ze tot een andere club. Hoe intens die band kan zijn zie je bij Hilton die terugkeerde naar deze club...

Wat gaat Warren Joyce nu doen en wat hoopt hij tegen mei te bereiken ?

Ik ga genieten van mijn gezin en mijn familie en even rusten. Na de feesten wil ik verder werken aan de remonte van deze club en er mee voor zorgen dat de club kan doorgroeien naar het niveau waarop ze thuis hoort. De fans verdienen dit. Ik hoop wel dat die supporters er verder samen met ons aan willen werken door ons op dezelfde manier als vanavond te blijven steunen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties