Capon en Lutun willen zich laten zien

Kristof Blomme
| 0 reacties
Capon en Lutun willen zich laten zien
Foto: © SC

Club Brugge vertrekt op twee januari op winterstage naar Benhavis, in Zuid-Spanje. Brecht Capon en Benjamin Lutun, twee beloften, krijgen van de technische staf de kans om zich daar te tonen. Beide spelers willen er vooral de technische staf overtuigen van hun kwaliteiten.

De laatste jaren maakt men er bij Club Brugge de gewoonte van om tijdens de winterstage enkele jonge jongens te laten proeven van het grote werk. Zowel Verbauwhede, Vandelannoite, Vanaudenaerde, Provoost, Vlaeminck, Yulu-Matondo, Van Tornhout als Vermeulen kwamen de laatste drie jaar bij de A-kern terecht. Van deze acht maken nog steeds vier spelers deel uit van de grote jongens. Tijdens de winterstage in Benhavis moeten ook Capon en Lutun proberen een plaats in de A-kern te bemachtigen. 

Brecht Capon is een 18-jarige aanvaller die snel is en die een neus voor doelpunten heeft. Hij speelt ondertussen al tien jaar bij blauw-zwart. Oorspronkelijk werd de jongeling er vooral als middenvelder uitgespeeld. Toen hij voorin mocht opdraven bleek hij een neus voor doelpunten te hebben. Dit seizoen scoorde Capon bij de Brugse reserven al tien keer. Eind dit seizoen is hij einde contract. Benhavis is dus een ideale gelegenheid voor de jonge spits om een nieuw contract af te dwingen. 

"Ik heb nog geen signaal gekregen om over mijn toekomst te praten. Ik vermoed dat ze de winterstage willen afwachten. Ik hoop de technische staf in Benhavis van mijn kwaliteiten te overtuigen. Ik ervaar het zeker als een blijk van vertrouwen dat ik de winterstage mag meemaken, al moet je daar ook wat geluk mee hebben. Het is de bedoeling om op trainingskamp het beste van mezelf te geven, hard te werken en veel bij te leren. Het komt erop neer om beide voeten op de grond te houden."

Ook Benjamin Lutun mag proeven van het grote werk. De 21-jarige belofteninternational kan heel de rechterflank voor zijn rekening nemen. Zijn gebrek aan gestalte compenseert hij door zijn enorme explosiviteit en vechtlust. Tijdens de derby tegen Cercle Brugge mocht Lutun al plaatsnemen op de bank. Hij was er doublure voor rechtsachter Brian Priske. Ook Lutun is uiteraard zeer tevreden met de kans die hij krijgt in Spanje. 

"Ik heb altijd hard gewerkt om mijn spelniveau te verbeteren, maar ik moet toegeven dat het een aangename verrassing was om in de kern te zitten voor de derby. Daar vertelde Marc Degryse me dat ik in de kern zou opgenomen worden voor de winterstage. Wellicht zal ik als rechtsachter worden uitgespeeld en zal ik moeten concurreren met Brian Priske. Maar het is niet aan mij te beslissen wat ik wil, wanneer ik zal spelen en op welke plaats. Op basis van de trainingen zal de trainer mijn capaciteiten kunnen beoordelen en zien of ik in zijn tactische schema's in te passen ben. Ik zal alvast alles uit de kast halen om daaraan te beantwoorden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties