DVK Haacht - Zuid-West

Rita De Meyer
| 0 reacties
 DVK Haacht - Zuid-West
Foto: © SC

Voor de wedstrijd kon M. Michiels nog steeds geen beroep doen op een halve wedstrijdkern, zoals S. Verhaegen, N. Verhaegen, Coeckelberghs, Bleeckx, Van Gucht (examens), Demir (geschorst) en Alkemade (Honduras). ZuidWest betekende wel het debuut van de Spaanse flyer Carmela Troncoso, die vorig jaar voor AS Nancy speelde.
 
De heenwedstrijd betekende de rentreematch van DVK in 1ste klasse, de terugmatch stond in het teken van poging tot puntenrecuperatie. DVK was in elk geval gemotiveerd aan de aftrap. 
Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijkopgaand op, maar gaandeweg nam Zuid-West onder impuls van een strakke noordoostenwind het heft in handen. Coenen, Timmers, Michielsen, gesteund door Janssens bleven standhouden, maar Mathei diende 4 keer gepast en secuur tussen te komen. Haacht kwam er zelden uit en forceerde een paar ongevaarlijke halve kansen. Zuid-West bleef echter aandringen doch kwam niet tot scoren toe. 0-0 bij rust.
 
Zuid-West ving de 2de helft aan met een hoger tempo om vlug de beslissing te forceren, maar DVK, nu met rugwind, stoorde consequent en begon zelf aanvallen op te bouwen, evenwel zonder onmiddellijk resultaat. Ondanks het succesrijk toepassen van off-side, klapte de buitenspelval slecht toe in de 55ste minuut en kon Saelens met een mooie lobbal Mathei kansloos laten. Aanvankelijk leek DVK aangeslagen, maar doordat Zuid-West haar wil niet meer opdrong (of kon opdringen ?), begon het spel zich meer en meer richting bezoekstersdoel te verleggen waarbij Gosiau zich opdrong en de verdediging een paar keer oprolde. In de 70 ste minuut herhaalde het “aalst-scenario” zich : de bezoekende verdediging stopte Gosiau foutief in de rechthoek en Mathei zette de strafschop feilloos om. Zuid-West bracht een 3de aanvalster in en kansen (de beste voor Zuid-West) werden gecrëeerd aan beide zijden doordat er in het middenveld een enorme ruimte te grabbel lag. Zuid-West scoorde nog zeer laat in de wedstrijd, maar deze treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De stand bleef echter ongewijzigd.
 
De supporters konden terugblikken op een zeer spannende wedstrijd, feilloos geleid door attente scheidsrechters en gekruid met talloze prangende fases.
 
Doelpunten : Saelens (55’), Mathei (penalty 70’)
 
Trainers : Michiels-Uyttenbroeck
Ploegafgevaardigde : Vermoesen

Verslag: Marc Rems
Foto's beschikbaar op www.dvkhaacht.be
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties