Dury blikt terug op turbulente week

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Dury blikt terug op turbulente week
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Vanavond trappen SV Zulte-Waregem en competitieleider RC Genk de terugronde af in het Regenboogstadion. Voor de West-Vlamingen startte het kalenderjaar in mineur want vorige week verloor Zulte-Waregem met het kleinste verschil van tweedeklasser KV Mechelen in de achtste finales van de Beker van België. Francky Dury, de coach van SVZW, rekent op een klinkende revanche en mogelijk staat Tosin Dosunmu meteen aan de aftrap.
 
“Voor het eerst sinds het ontstaan van Zulte-Waregem in 2001 heb ik een doelstelling niet gehaald. Ik was vooral verrast dat KV Mechelen ons in de beker gepakt heeft op ons sterkste punt: onze mentaliteit”, zegt Dury in Het Nieuwsblad.
 
De trainer sprak vorige maandag dan ook een hartig woordje met zijn spelerskern. “We hebben een scherpe evaluatie gemaakt, maar ik ben niet van plan om naar mijn groep uit te halen. Ik hoop alleen dat we nu antwoorden tegen Genk. We hoeven niet zwaar te winnen, maar we moeten onze supporters wel iets geven”, ging Dury verder.
 
Woensdagvoormiddag had Dury een extra training op offensieve automatismen ingelast en bovendien hield hij net als zijn collega bij Genk, Hugo Broos, zijn spelers weg van het Gala van de Gouden Schoen. Dury stelde na de bekeruitschakeling ook zijn ambities bij. Hij mikt nu volop op een plaats in de linkerkolom.
 
“Ik mik niet op de tiende plaats, maar op de achtste plaats. Dat maakt voor de club een groot verschil als het gaat over tv-gelden. En voor de thuismatch tegen Newcastle United moeten we resoluut voor een stunt gaan. Hoge ambities en scherpe doelstellingen: dat maakt je sterker”, aldus Dury die van plan is om Tosin Dosunmu, de gehuurde spits van Nancy, vanavond aan de aftrap te laten verschijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties