Lokomotiv haalt Ghanees bij Udinese

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lokomotiv haalt Ghanees bij Udinese
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Russische topclub Lokomotiv Moskou heeft zich versterkt met de Ghanese aanvaller Asamoah Gyan. Hij komt voor zo'n negen miljoen euro over van de Italiaanse eersteklasser Udinese Calcio.

Gyan is daarmee de allerduurste aankoop van het Russische voorseizoen. Het vorige record was in handen van Zenit Sint-Petersburg dat zo'n twee miljoen minder neertelde voor Alejandro Dominguez van Rubin Kazan.

Gyan tekent in de Russische hoofdstad een contract voor langere tijd, maar het is niet bekend voor hoe lang precies. De Ghanese international speelde zich afgelopen zomer in de kijker tijdens het WK in Duitsland waar hij onder andere erg goed speelde tegen de latere wereldkampioen Italië en Tsjechië. Gyan speelde al negentien keer voor zijn land en tekende daarin twaalf doelpunten aan. 

Gyan vindt in Rusland zijn broer terug. Baffour Gyan speelt namelijk voor Saturn Moskou dat in Ramenskoye (een voorstad zo'n 30 kilometer ten oosten van Moskou) speelt. Saturn was overigens samen met Spartak Moskou ook een kandidaat-overnemer voor Asamoah Gyan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties