Davo Waregem - Dames Zultse VV 3- 0

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Davo Waregem - Dames Zultse VV   3- 0
Foto: © SC

INLEIDING
Dat het in het grote Regenboogstadion niet gemakkelijk zou worden om punten te pakken was zo klaar als een klontje. Bijkomend kwam nog het feit dat er door omstandigheden opnieuw druk met speelsters diende geschoven te worden, wat uiteraard de samengang van de ploeg niet bevorderd.
 
EERSTE HELFT
Net als op Anderlecht moeten we al vrij vlug een eerste doelpunt incasseren: met een lange gekruiste voorzet wordt een thuisspits bereikt en die verslaat doelvrouw An Boudt: 1-0. Davo zet nu de verdediging onder druk maar het doelhout belet de 2-0. Zulte komt geleidelijk meer aan bod maar de aanvallen zijn te stereotype en worden door de gastverdediging vlot opgevangen en als we er dan toch eens doorgeraken, belet de Wargemse goalie ons te scoren. Waregem is de bedrijvigste ploeg en creëert de meeste kansen maar doelvrouw An Boudt staat sterk te keepen zodat de stand 1-0 blijft. 30' Een "hands"fout wordt met een vrije trap bestraft en deze wordt door de Waregemse kapitein perfect onder de lat gekanjerd en meteen staat de 2-0 op het bord. Zulte komt nu meer opzetten maar veel echte kansen komen daar niet uit voort. Zo noteren we kansen voor Romy Jacques en Latifa Abdallah maar telkenmale heeft de thuisportier het laatste woord zodat met een 2-0 achterstand de rust ingegaan wordt.
 
TWEEDE HELFT
Na de pauze is het terug Davo die de teugels in handen neemt en Zulte vindt hierop voorlopig geen antwoord. Geleidelijk aan kunnen we de druk toch wat opvoeren en enkele mooie aanvallen opzetten, Davo loert op de counter en heeft daar bijna succes mee maar doelvrouw An Boudt bewijst nogmaals haar kunnen. De aansluitingstreffer voor Zulte hangt een paar keer in de lucht maar komt er niet, het is integendeel Davo dat in de 69' met het binnenkoppen van een strakke voorzet de 3-0 aantekent. Zulte poogt hieraan nog iets te veranderen maar met echt veel overtuiging gebeurt dit niet. Davo blijft baas en onze Zultse goalie krijgt meer werk dan haar lief is maar ze blijft een sterke wedstrijd spelen zodat de score niet verder uitloopt.In de 83' krijgen we de mooiste Zultse kans, Ellen Volckaert gaat centraal door en kan Lien Mortier bereiken, die knalt op doel maar haar schot spat weg op het doelhout zodat ook de zogenaamde "eer"redder er niet komt, en de match met een 3-0 eindscore afgefloten wordt.
 
COMMENTAAR
Een moeilijke match voor Zulte, op geen enkel moment konden we aanspraak maken op puntengewin, we speelden inspiratieloos en creëerden te weinig doelgevaar. Davo mag zich de terechte winnaar van de confrontatie noemen. Toch waren er ook een aantal minpunten voor de organisatie te noteren: telkenmale de bal buiten de lijnen kwam dienden de speelsters die zelf over de "omheining" op te halen wat heel wat tijdsverlies met zich meebracht, en de pantomime bij het wisselen van truien en hierbij verkeerde nummer van een speelster op het veld, maakten dat het voor de scheidsrechter, en ook onszelf, niet gemakkelijk was om de "vervangings"boekhouding bij te houden en te laten kloppen, dit is naar mijn mening om moeilijkheden vragen!
 
Davo Waregem:  Charlot Vermeeren, Katrijn D'hondt (77' Delphine Bettens), Elien Knockaert, Kelly Van De Voorde, An De Meester, Stefanie Roobrouck, Caroline Mercier, Delphine Coetsier, Lies Huyghe(85' Sharon Van Overschelde), Kimbery Craeynest (53' Lieve Windels), Annenlies Decrans.
 
NIET OPGESTELD: Valerie Callewaert
 
OEFENMEESTER : Juras Tomash
 
Dames Zultse VV:  An Boudt, Liesbeth Ampe (46’ Marilien Bultinck), Chloè Bontinck, Romy Jacques, Veerle De Poorter, Lindsey De Rijcke, Lien Mortier, Annelies Clauwaert (65’ Delcoigne Françoise), Inge Balbaert( 46' Mirra Boer), Volckaert Ellen, Latifa Abdallah.
 
OEFENMEESTER :Molly Saskia.
 
 
DOELPUNTEN: 4'  Katrijn D'hondt 1-0, 30'  An De Meester 2-0, 69'  Elien Knockaert 3-0.
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties