Hamburger SV haalt Olic binnen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Hamburger SV haalt Olic binnen
Foto: © SC

Hamburger SV heeft zich versterkt met de komst van Ivica Olic. De Kroatische aanvaller verlaat CSKA Moskou en tekende een contract tot medio 2009 bij de club van Vincent Kompany. Hamburger SV betaalde 2 miljoen euro aan de Russische club.
 
Olic is zeer tevreden over zijn transfer naar de Bundesliga. “Hamburg staat er niet zo goed voor, maar toch kijk ik reikhalzend uit naar de komende wedstrijden. De club lokt wekelijks zo’n 60.00 toeschouwers naar het stadion. Ik ben er zeker van dat het tij zal keren,” aldus de Kroaat in Sport Express. “CSKA is de beste club waar ik ooit voor voetbalde en ik zal ze wel een beetje missen. Maar in Hamburg zal ik me beter thuis voelen. Mijn vrouw en kinderen wonen in Berlijn. Hamburg is dan niet zover meer.”
 
De transfer van Olic stemt ook de Duitsers positief. “We zijn blij dat we met Olic een aanvaller binnenhalen waarmee we meer variëteit in ons spel kunnen leggen. Hij is snel en zeer gevaarlijk voor doel,” aldus Dietmar Beiersdorfer, sportief directeur van Hamburger SV.
 
Trainer Thomas Doll is ook overtuigd van de kwaliteiten van de Kroaat: “Hij zal zeker een versterking voor ons zijn. We hebben hem een lange tijd gevolgd en zijn ervan overtuigd dat hij in ons systeem past." Olic maakt mogelijks morgen al zijn debuut tegen Energie Cottbus.
 
Olic speelde eind vorige eeuw al eens voor Hamburger SV, maar de Kroaat kwam toen slechts tweemaal aan spelen toe. Verder was hij nog actief voor Marsonia Slavonski Brod, NK Zagreb, Dinamo Zagreb en CSKA Moskou.


Door Luc Goderis en Kersten Steurbaut
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties